Ceylonese curry (recept met 1 foto)

Marinade:

4 eetl. Ceylonese currypoeder (200 g korianderzaad – 100 g komijnzaad – 50 g venkelzaad – 1 theel. fenegriekzaad – 1 kaneelstokje van 5 cm – 1 theel. kruidnagels – 1 theel. zaadjes van groene kardemompeulen – 2-3 takjes gedroogde kerriebladen – 2 theel. chilipoeder – 2 eetl. rijstebloem) – 1 theel. chilipoeder – 3 eetl. citroensap – 1 eetl. tomatenpuree – 1 eetl. fijngehakte verse gember

Vlees:

600 g schouderkarbonade in stukken – 2 eetl. plantaardige olie – 2 rode uien, in ringen – 1 eetl. fijngehakte verse gember – 1 eetl. fijngehakte knoflook – 1 steranijs – ¼ theel. versgemalen zwarte peper – 2 groene Spaanse pepers, in ringetjes – 10-15 kerrieblaadjes – kaneelstokje van 2,5 cm – 1 stengel citroengras, gekneusd – 2 dl kippenbouillon – 1,5 dl kokosmelk – zout

Enkele ingrediënten voor de curry

Je maakt de currypoeder door het korianderzaad, het komijnzaad, het venkelzaad en het fenegriekzaad in een koekenpan te roosteren. Laat afkoelen en maal het met de rest van de ingrediënten helemaal fijn. De melange kan tot 6 maanden in een goed afgesloten pot worden bewaard.

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Doe het vlees erbij en wrijf het rondom in met de marinade. Laat het een halfuur staan. Verhit de olie in een pan en bak de uien met de gember, knoflook, steranijs, zwarte peper, Spaanse pepers, kerrieblaadjes, kaneelstokje en citroengras lichtbruin. Roer het vlees met de marinade erdoor en bak alles op matig vuur. Voeg de bouillon en zout naar smaak toe. Stoof het vlees in 20-25 minuten net gaar. Voeg de kokosmelk toe, roer goed en stoof alles tot de saus indikt en het vlees goed gaar is. Serveer met rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons