Tip 1 t/m 10

1  In plaats van korianderzaad en komijnzaad had ik korianderpoeder en komijnpoeder gekocht. Daarom heb ik de hoeveelheden gehalveerd, dus heb ik 100 g korianderpoeder en 50 gram komijnpoeder gebruikt.

2  Kerriebladeren zijn gedroogd en bevroren verkrijgbaar. Voor de currypoeder heb ik gedroogde gebruikt en voor in de pan bevroren. Te koop bij toko’s.

3  Ik vind zelf gesnipperde ui fijner dan ringen. Je snippert de ui fijn door eerst de ui te pellen en te halveren. Vervolgens snijd je hem horizontaal bijna doormidden (lijn A). Laat aan de achterkant een stuk heel, anders valt alles uit elkaar. Daarna snijd je de ui in de lengte meerdere keren in (lijn B). Laat ook hierbij de achterkant heel. Dan draai je de ui en snijd je de ui in de breedte meerdere keer in (lijn C), met als resultaat kleine stukjes ui.

Ui snipperen rode ui
Zo snipper je een ui

4  Verse gember moet je eerst schillen, dan in plakjes snijden, vervolgens in reepjes. Die reepjes kun je ook weer in stukjes snijden.

Gember verse snijden
Verse gember

5  Schouderkarbonades bevatten bot. Spoel het vlees eerst af, want er kunnen botsplinters op zitten en voel goed bij het snijden of er nog bot in de stukjes vlees zitten.

Varkensvlees snijden
Schouderkarbonades snijden

6  Van de groenteboer kreeg ik de tip om gepelde knoflookteentjes in de vriezer te bewaren. Dat werkt perfect. Even iets laten ontdooien en je kunt ze snijden of uitpersen.

Knoflookteentjes gepeld
Gepelde knoflookteentjes

7  Ben je bang dat een gerecht te heet wordt, snijd dan de zaadlijsten uit de groene (of rode) Spaanse pepers. Nadat je Spaanse pepers in stukjes hebt gesneden, is het handig om je handen met citroen of keukenazijn te wassen, dan heb je geen last als je per ongeluk met je vingers in je ogen zit. Nog een tip: je kunt pepers invriezen. Leg ze eerst een uurtje los in de vriezer, en daarna kun je ze bij elkaar in een plastic zakje doen.

Groene Spaanse pepers snijden
Verse groene Spaanse pepers
Ingevroren rode Spaanse peper

8  Om ingrediënten voor curry’s te vermalen, gebruik ik een koffiemolen. Er kan niet zo veel tegelijk in, dus moet je het soms in gedeelten doen.

Currypoeder en koffiemolen
Koffiemolen met currypoeder

9  Zet voordat je gaat koken alles klaar, zodat je niet hoeft te zoeken. Maak de rest van het aanrecht schoon, dat werkt een stuk prettiger.

Ceylonese curry klaar om te maken
Zet alles klaar

10  Geraspte kokos blijft een eeuwigheid goed. Ik koop nooit kokosmelk, maar los wat geraspte kokos op in water. Voor 1,5 dl kokosmelk doe ik ongeveer 20 gram geraspte kokos bij het water.

Kokosmelk van geraspte kokos met water
Van geraspte kokos kokosmelk maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons