Spaghetti van ons (met veel foto’s)

SPAGHETTI VAN ONS (voor ca. 6 borden) maak je zo:

Ingrediënten

Spaghetti ingredienten
Ingrediënten Spaghetti van ons
  • 500 g gehakt half-om-half
  • 1 eetl. Italiaanse kruiden – olijfolie
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 3 sjalotjes in stukjes
  • 3 halve gedroogde tomaten, in stukjes   
  • 1 zak Italiaanse wokgroenten
  • 1 pot pittige pastasaus
  • 1 pot pastasaus Bolognese 
  • 1 pak spaghettini zout  
  • eventueel geraspte kaas

Bereiding

Spaghetti ingredienten
Alles staat klaar voor Spaghetti van ons

Bak het gehakt met de Italiaanse kruiden aan in een droge braadpan. Even doorbakken zodat het gehakt niet meer roze is.

Gehakt half-om-half
Het gehakt gaat in de pan (opmerking 1)

Laat 1 eetlepel olijfolie warm worden in een koekenpan, snipper het teentje knoflook en de sjalotjes en voeg die toe als de olie heet is. Bak ongeveer vijf minuten. Goed roeren, het mag niet aanbakken.

Knoflook gesnipperd, sjalotjes gesnipperd, koekenpan
De gesnipperde knoflook en sjalotjes gaan in de koekenpan

Snijd de gedroogde tomaat in stukjes en doe die, samen met knoflook en sjalotjes bij het gehakt. Goed doorroeren.

Gedroogde tomaten
De gedroogde tomaten

Snijd eventueel te grote stukken groenten in stukken (tip 11) en voeg de groenten aan het gehakt toe. Bak die even mee.

Gehakt en groenten
De groenten zijn bij het gehakt gedaan
Pastasaus
De pastasauzen worden in de pan gegoten

Voeg beide pastasauzen toe (opmerking 2 en 3). Weer goed doorroeren. Schenk er 1 glas warm water bij en laat de saus sudderen. De saus moet net aan koken, dus hier en daar moeten wat prutteltjes te zien zijn.

Gare pasta
De pasta is gaar

Kook intussen de pasta (tip 12) met wat zout gaar. Afgieten, en afspoelen met heet water. Schenk er wat olijfolie overheen en roer dat er met een pollepel goed door.

Pasta met saus
De spaghettini met saus

Schep de spaghettini op een bord. Doe daar ruim saus bij en bestrooi met geraspte kaas als je dat lekker vindt (opmerking 4).

Spaghetti met saus en kaas
Spaghettini met saus en kaas

 

Opmerkingen

1  Omdat dit een gerecht van ons beiden is, hielp Frans mee met koken. De behaarde armen op sommige foto’s zijn dan ook van hem.

2  Wij houden van veel saus. Wil je maar 1 pot gebruiken, dan wordt het een gerecht voor 4 personen. Op de onderste foto’s zit er maar weinig saus over de spaghettini, anders was de pasta niet goed te zien, maar voor het eten hebben we er veel meer bij gedaan.

3  Met de soorten saus is het leuk experimenteren. Wij nemen altijd een pittige en dan een andere, soms Bolognese, soms met basilicum erbij.

4  Frans houdt niet van kaas, dus die gaat niet door de saus. Deze keer had ik er geitenkaas bij, maar oude kaas of Parmezaanse kaas is ook lekker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons