SPAGHETTI VAN ONS (voor ca. 6 borden) maak je zo:
Ingrediënten
- 500 g gehakt half-om-half
- 1 eetl. Italiaanse kruiden – olijfolie
- 1 gesnipperd teentje knoflook
- 3 sjalotjes in stukjes
- 3 halve gedroogde tomaten, in stukjes
- 1 zak Italiaanse wokgroenten
- 1 pot pittige pastasaus
- 1 pot pastasaus Bolognese
- 1 pak spaghettini zout
- eventueel geraspte kaas
Bereiding
Bak het gehakt met de Italiaanse kruiden aan in een droge braadpan. Even doorbakken zodat het gehakt niet meer roze is.
Laat 1 eetlepel olijfolie warm worden in een koekenpan, snipper het teentje knoflook en de sjalotjes en voeg die toe als de olie heet is. Bak ongeveer vijf minuten. Goed roeren, het mag niet aanbakken.
Snijd de gedroogde tomaat in stukjes en doe die, samen met knoflook en sjalotjes bij het gehakt. Goed doorroeren.
Snijd eventueel te grote stukken groenten in stukken (tip 11) en voeg de groenten aan het gehakt toe. Bak die even mee.
Voeg beide pastasauzen toe (opmerking 2 en 3). Weer goed doorroeren. Schenk er 1 glas warm water bij en laat de saus sudderen. De saus moet net aan koken, dus hier en daar moeten wat prutteltjes te zien zijn.
Kook intussen de pasta (tip 12) met wat zout gaar. Afgieten, en afspoelen met heet water. Schenk er wat olijfolie overheen en roer dat er met een pollepel goed door.
Schep de spaghettini op een bord. Doe daar ruim saus bij en bestrooi met geraspte kaas als je dat lekker vindt (opmerking 4).
Opmerkingen
1 Omdat dit een gerecht van ons beiden is, hielp Frans mee met koken. De behaarde armen op sommige foto’s zijn dan ook van hem.
2 Wij houden van veel saus. Wil je maar 1 pot gebruiken, dan wordt het een gerecht voor 4 personen. Op de onderste foto’s zit er maar weinig saus over de spaghettini, anders was de pasta niet goed te zien, maar voor het eten hebben we er veel meer bij gedaan.
3 Met de soorten saus is het leuk experimenteren. Wij nemen altijd een pittige en dan een andere, soms Bolognese, soms met basilicum erbij.
4 Frans houdt niet van kaas, dus die gaat niet door de saus. Deze keer had ik er geitenkaas bij, maar oude kaas of Parmezaanse kaas is ook lekker.