Spaghetti van ons (1 foto)

Spaghetti van ons (voor ca. 6 borden) maak je zo:

500 g gehakt half-om-half –  1 eetl. Italiaanse kruiden – olijfolie – 1 gesnipperd teentje knoflook – 3 sjalotjes in stukjes – 3 halve gedroogde tomaten, in stukjes   –  1 zak Italiaanse wokgroenten – 1 pot pittige pastasaus – 1 pot pastasaus Bolognese – 1 pak spaghettini – zout  – eventueel geraspte kaas

Bak het gehakt met de Italiaanse kruiden aan in een droge braadpan. Even doorbakken zodat het gehakt niet meer roze is.

Laat 1 eetlepel olijfolie warm worden in een koekenpan, snipper het teentje knoflook en de sjalotjes en voeg die toe als de olie heet is. Bak ongeveer vijf minuten. Goed roeren, het mag niet aanbakken.

Snijd de gedroogde tomaat in stukjes en doe die, samen met knoflook en sjalotjes bij het gehakt. Goed doorroeren. Snijd eventueel te grote stukken groenten in stukken en voeg de groenten aan het gehakt toe. Bak die even mee.

Voeg beide pastasauzen toe. Weer goed doorroeren. Schenk er 1 glas warm water bij en laat de saus sudderen. De saus moet net aan koken, dus hier en daar moeten wat prutteltjes te zien zijn.

Kook intussen de pasta met wat zout gaar. Afgieten, en afspoelen met heet water. Schenk er wat olijfolie overheen en roer dat er met een pollepel goed door.

Schep de spaghettini op een bord. Doe daar ruim saus bij en bestrooi met geraspte kaas als je dat lekker vindt.

Spaghetti met kaas
Spaghetti van ons met kaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Show Buttons
Hide Buttons