Loempiataart maak je zo:
Ingrediënten:
olie
300 g kipfilet in stukjes
peper, zout
2 eetlepels sojasaus
400 g Oosterse wokgroenten
8 vellen filodeeg (6 blijkt vaak al genoeg)
1 hand ongezouten cashewnoten
3 eieren
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verhit een eetlepel olie in de wokpan.
Bestrooi de stukjes kip met wat peper en zout en bak ze ca. 4 min in de olie, samen met 1 eetlepel sojasaus. Voeg de groenten toe en bak even mee.
Vet de springvorm in (met olie of boter). Vet de velletjes filodeeg ook in. Bedek de bodem van de springvorm met filodeeg (te koop bij de supermarkt in de diepvries). Leg de rest eromheen en laat de helft van het vel over de rand hangen. Die heb je straks nodig om de taart mee te bedekken.
Schep het kip-groentemengsel in de springvorm.
Hak de noten in stukjes en strooi eroverheen.
Klop de eitjes met 1 eetlepel sojasaus los. Verdeel het over de vulling.
Sla tot slot de overhangende vellen filodeeg naar binnen zodat de taart bedekt is.
Bestrijk de bovenkant met wat olie.
Zet de taart laag in de oven en bak in 45 min goudbruin.
Filodeeg kan snel verbranden, dus houd het in de gaten. Je kunt de taart als het echt te hard gaat met aluminiumfolie bedekken.
Serveer met sojasaus en sambal, zodat iedereen naar eigen smaak nog wat kan toevoegen.