Indische sperziebonen (met 1 foto)

Indische sperziebonen maak je zo:

 

350 g sperziebonen

zout

2 eetl. olie

1 ui

1 teentje knoflook

350 g tomaten

3 theel. sambal oelek

2 eetl. ketjap manis

1 eetl. bruine suiker

1 theel. laos

 

Haal de sperziebonen af, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout bijna gaar. Laat de boontjes goed uitlekken.

Pel de ui en snijd hem fijn. Pers de knoflook uit.

Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg dan de uitgelekte sperziebonen, de tomaten, de sambal, de ketjap, de bruine suiker en de laos toe.

Schep alles goed door elkaar, leg een deksel op de pan en laat het gerecht 10 minuten zachtjes stoven.

Lekker bij rijst en daging smoor (staat ook bij mijn recepten).

Sperziebonengerecht
De Indische sperzieboontjes zijn klaar

3 antwoorden op “Indische sperziebonen (met 1 foto)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *