Indische sperziebonen maak je zo:
350 g sperziebonen
zout
2 eetl. olie
1 ui
1 teentje knoflook
350 g tomaten
3 theel. sambal oelek
2 eetl. ketjap manis
1 eetl. bruine suiker
1 theel. laos
Haal de sperziebonen af, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout bijna gaar. Laat de boontjes goed uitlekken.
Pel de ui en snijd hem fijn. Pers de knoflook uit.
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg dan de uitgelekte sperziebonen, de tomaten, de sambal, de ketjap, de bruine suiker en de laos toe.
Schep alles goed door elkaar, leg een deksel op de pan en laat het gerecht 10 minuten zachtjes stoven.
Lekker bij rijst en daging smoor (staat ook bij mijn recepten).
Zier er goed uit. Ik vraag me af of mijn kids nu wel groenten gaan eten
Ze proeven door de sambal de groenten toch niet. 🙂
Op deze manier vind ik sperziebonen wel lekker 🙂