Romige kabeljauw met kaas (met 2 foto’s)

Romige kabeljauw met kaas maak je zo:

 

1 sjalotje

2 bekertjes slagroom à 125 ml

2 eetlepels tomatenpuree

1 theelepel majoraan

100 g plakjes ontbijtspek

400 g kabeljauwfilet

150 g geraspte belegen kaas

 

 

Oven voorverwarmen op 225 °C.

Sjalotje snipperen.

Tot sausje roeren: slagroom, tomatenpuree, majoraan en sjalotje.

Over ovenschaal ontbijtspek verdelen.

Vis erop leggen.

Bestrooien met kaas.

Sausje erover heen schenken.

In midden van oven in 35 min. gaar laten worden.

Vis, aardappeltjes, sla
Romige kabeljauw met kaas, aardappeltjes en sla

 

Opmerking

Ik heb crème fraîche i.p.v. slagroom gebruikt, omdat het zo in het recept stond. Achteraf denk ik dat het slagroom moet zijn, dus heb ik dat in het recept veranderd.

Het sausje met crème fraîche is meer een smeersel dan een sausje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Show Buttons
Hide Buttons