ROMIGE KABELJAUW MET KAAS (opmerking 1) maak je zo:
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 2 bekertjes slagroom à 125 ml
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel majoraan
- 100 g plakjes ontbijtspek
- 400 g kabeljauwfilet
- 150 g geraspte belegen kaas (opmerking 2)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Snipper het sjalotje.
Roer de slagroom (opmerking 3), tomatenpuree, majoraan (opmerking 4) en sjalotje tot een sausje.
Verdeel het ontbijtspek over de ovenschaal (opmerking 5).
Leg de vis erop.
Bestrooi met kaas.
Schenk het sausje eroverheen.
Laat het in het midden van de oven in 35 minuten gaar laten worden (opmerking 6).
Opmerkingen
1 Helaas is het gerecht deze keer mislukt. En ja, daar baal ik stevig van.
2 Ja hoor, vis met kaas kan best. Niet alle vis natuurlijk, maar deze combinatie is zeer geslaagd. Als er tenminste niet van alles misgaat.
3 In het oorspronkelijke recept wordt gesproken over crème fraîche i.p.v. slagroom. Dat heb ik dan ook gebruikt. Achteraf denk ik dat er een fout is gemaakt, want in het recept staat dat de saus moet worden uitgegoten, en dat gaat toch echt niet met crème fraîche.
4 Hier ben ik de mist ingegaan. Ik had 1 eetlepel majoraan opgeschreven, geloof me, dat is niet te eten. Ik proefde het een paar uur later nog. Ik heb het veranderd in 1 theelepel.
5 In plaats van een grote ovenschaal kun je ook 4 kleine schaaltjes gebruiken.
6 De vis was bij mij na 35 minuten niet gaar. Wellicht wordt hij eerder gaar als er slagroom wordt gebruikt, maar nu was de ‘saus’ al wat aan het bruinzwart worden, dus nog een kwartier extra in de oven hielp ook niet mee.
7 Dus al met al: een grote mislukking. Toch denk ik dat het met de aanpassingen die ik heb aangebracht wel moet lukken, want hij was oneetbaar door de hoeveelheid majoraan, niet door de dikte van de saus.
Ach ja ik lust toch geen kaas, maar wel zonde van het werk.
Vertel verder bij wie het na de tips toch is gelukt het lekker te maken 🙂
Op naar het volgende recept.
Dat zal ik zeker doen. Het volgende recept is zonder kaas!
Ik ken het recept net even anders. Niet met slagroom inderdaad maar met crème fraiche. Niet met majoraan maar met rozemarijn. Niet met geraspte kaas, maar met plakken kaas. Dek de vis af met aluminium folie en zet langer in de oven. Echt heel lekker. Met rijst en venkel bijvoorbeeld.
Hoi Karen, bedankt voor je reactie. Mijn gevoel klopte dus wel. Deze versie zal vast heerlijk zijn!