Kip in tomatensaus maak je zo:
- 1 ui
- 1 kip in 8-10 stukken
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- zaden van 6 kleine kardemoms
- 2,5 cm verse gemberwortel
- 4 teentjes knoflook
- 400 g tomaten uit blik
- 2 takjes verse koriander
- 2 groene pepertjes
- 3 eetlepels olie
- een pijpje kaneel van 2,5 cm
- 1 laurierblaadje
- 6 kruidnagels
- 1 theelepel zout
Pel en snipper de ui. Kruid de kip met chilipoeder, komijn en koriander. Haal de zaadjes uit de kardemoms. Schil de gember en snijd hem klein. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit. Snijd de tomaten in stukjes. Hak de verse koriander. Halveer de groene pepers, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de pepers in smalle reepjes.
Bak de ui in een grote braadpan in de olie glazig. Voeg kaneel, laurierblaadje, kruidnagels, kardemom, gember en knoflook toe en bak 1 minuut.
Leg de kip in de pan. Bak de kip al omscheppend 2 minuten en let daarbij op dat de specerijen niet verbranden.
Voeg de tomaten, het zout en de verse koriander toe en meng alles goed.
Leg het deksel op de pan en laat de kip in ongeveer 40-45 minuten op klein vuur gaar worden.