Kip in tomatensaus (met veel foto’s)

KIP IN TOMATENSAUS maak je zo:

Ingrediënten

Ingrediënten voor Kip in tomatensaus
Ingrediënten Kip in tomatensaus
  • 1 ui
  • 1 kip in 8-10 stukken (opmerking 1)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • zaden van 6 kleine kardemoms
  • 2,5 cm verse gemberwortel
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 g tomaten uit blik
  • 2 takjes verse koriander (opmerking 2)
  • 2 groene pepertjes
  • 3 eetlepels olie
  • een pijpje kaneel van 2,5 cm
  • 1 laurierblaadje
  • 6 kruidnagels
  • 1 theelepel zout

Bereiding

Pel en snipper de ui (tip 3).

Ui, gesnipperd
Gesnipperde ui

Kruid de kip met chilipoeder, komijn en koriander.

specerijen; chilipoeder; gemalen komijn; korianderpoeder
Chilipoeder, gemalen komijn en korianderpoeder

Haal de zaadjes uit de kardemoms (tip 19). Schil de gember en snijd hem klein (tip 4). Pel de teentjes knoflook (tip 6) en pers ze uit (tip 14).

Gember en knoflook
Gehakte gember en knoflook uit de pers

Snijd de tomaten in stukjes. Hak de verse koriander (tip 20).

Koriander
Verse koriander (het was een enigszins verlept bosje, vandaar de verkleuring)

Halveer de groene pepers, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes (tip 7) en snijd de pepers in smalle reepjes.

Groene Spaanse pepers
Groene pepers, ontdaan van zaadlijst en pitjes

Bak de ui in een grote braadpan in de olie glazig (tip 15).

Ingrediënten Kip in tomatensaus
Zet alle ingrediënten klaar voordat je gaat koken

Voeg kaneel, laurierblaadje, kruidnagels, kardemom, gember en knoflook toe en bak 1 minuut.

Gebakken ui en specerijen
Ui met specerijen

Leg de kip in de pan. Bak de kip al omscheppend 2 minuten en let daarbij op dat de specerijen niet verbranden.

Kip
De kip ligt in de pan

Voeg de tomaten en het zout toe.

Stukjes tomaat en een theelepel zout
Tomaat en zout

Strooi de verse koriander erover en meng alles goed.

Koriander in een gerecht
Strooi de gehakte koriander bij de kip

Leg het deksel op de pan en laat de kip in ongeveer 40-45 minuten op klein vuur gaar worden.

Kipgerecht

De kip is klaar

Opmerkingen

1  In dit gerecht heb ik in plaats van een hele kip 8 kippendijen gebruikt. Die vind ik persoonlijk lekkerder dan andere stukken kip.

Kip met specerijen
De kipdijstukken worden ingewreven met de specerijen. Hou je nog wat van de specerijen over, strooi dit dan over de kip in de pan

2 Koriander is een heerlijk kruid. Maar niet iedereen kan het waarderen. Voordat je een gerecht met verse koriander op tafel zet, kun je maar beter nagaan dat iedereen het lust. Geef ze een blaadje koriander, laat ze dat tussen de vingers wrijven, laat ze ruiken en proeven. De hoeveelheid heb ik aangepast. In het recept wordt aangegeven dat je twee takjes moet gebruiken, ik heb een bosje erin gedaan, smaakte verrukkelijk!

Koriander
Het blad van koriander

 

2 antwoorden op “Kip in tomatensaus (met veel foto’s)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons