KIP IN TOMATENSAUS maak je zo:
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 kip in 8-10 stukken (opmerking 1)
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- zaden van 6 kleine kardemoms
- 2,5 cm verse gemberwortel
- 4 teentjes knoflook
- 400 g tomaten uit blik
- 2 takjes verse koriander (opmerking 2)
- 2 groene pepertjes
- 3 eetlepels olie
- een pijpje kaneel van 2,5 cm
- 1 laurierblaadje
- 6 kruidnagels
- 1 theelepel zout
Bereiding
Pel en snipper de ui (tip 3).
Kruid de kip met chilipoeder, komijn en koriander.
Haal de zaadjes uit de kardemoms (tip 19). Schil de gember en snijd hem klein (tip 4). Pel de teentjes knoflook (tip 6) en pers ze uit (tip 14).
Snijd de tomaten in stukjes. Hak de verse koriander (tip 20).
Halveer de groene pepers, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes (tip 7) en snijd de pepers in smalle reepjes.
Bak de ui in een grote braadpan in de olie glazig (tip 15).
Voeg kaneel, laurierblaadje, kruidnagels, kardemom, gember en knoflook toe en bak 1 minuut.
Leg de kip in de pan. Bak de kip al omscheppend 2 minuten en let daarbij op dat de specerijen niet verbranden.
Voeg de tomaten en het zout toe.
Strooi de verse koriander erover en meng alles goed.
Leg het deksel op de pan en laat de kip in ongeveer 40-45 minuten op klein vuur gaar worden.
De kip is klaar
Opmerkingen
1 In dit gerecht heb ik in plaats van een hele kip 8 kippendijen gebruikt. Die vind ik persoonlijk lekkerder dan andere stukken kip.
2 Koriander is een heerlijk kruid. Maar niet iedereen kan het waarderen. Voordat je een gerecht met verse koriander op tafel zet, kun je maar beter nagaan dat iedereen het lust. Geef ze een blaadje koriander, laat ze dat tussen de vingers wrijven, laat ze ruiken en proeven. De hoeveelheid heb ik aangepast. In het recept wordt aangegeven dat je twee takjes moet gebruiken, ik heb een bosje erin gedaan, smaakte verrukkelijk!
Dat was me weer smullen, heerlijk met gebruik van allerlei kruiden en ik kan het weten want ik heb het gegeten 🙂
Drie borden vol toch? ?