Spaghetti met uiensaus en gehakt (met 1 foto)

Spaghetti met uiensaus en gehakt maak je zo:

 

Saus:

        250 g uien

        40 g boter

        1 teentje knoflook

        mosterd

        30 g bloem

        ½ l bouillon

        zout

        peper

        worcestersaus

 

        1 ui

        250 g champignons

        15 g boter

        50 g bacon in plakjes

–        350 g spaghetti

        350 g gehakt

        zout

        peper

Maak eerst de saus. Snijd 250 g uien klein. Smelt de boter in een pan, fruit hierin de uien. Pers de knoflook boven de pan uit, voeg wat mosterd toe en bak dit even mee. Roer de bloem erdoor. Schenk eerst een deel en dan de rest van de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en worcestersaus. Houd deze saus warm.

Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Smelt de boter in de koekenpan en bak hierin de bacon knapperig. Neem uit de pan en verkruimel het. Fruit ui en champignons in het spekvet en laat langzaam, in ca. 10 minuten, gaar worden. Roer dit mengsel met de bacon door de uiensaus.

Bereid de spaghetti. Bak intussen het gehakt in de koekenpan rul en gaar. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Meng het gehakt en de uiensaus door elkaar en serveer dit over de spaghetti.

Spaghettigerecht
Spaghetti met uiensaus

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons