Spaghetti met uiensaus en gehakt (met veel foto’s)

SPAGHETTI MET UIENSAUS EN GEHAKT maak je zo:

Ingrediënten spaghettigerecht
Ingrediënten Spaghetti met uiensaus en gehakt

Ingrediënten saus

  • 250 g uien
  • 40 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • mosterd (opmerking 1)
  • 30 g bloem (opmerking 2)
  • ½ l bouillon
  • zout
  • peper
  • worcestersaus

Overige ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 15 g boter
  • 50 g bacon in plakjes (opmerking 3)
  • 350 g spaghetti
  • 350 g gehakt (opmerking 4)
  • zout
  • peper

Bereiding

Maak eerst de saus.

Ingrediënten spaghettisaus
Ingrediënten saus

Zet alle ingrediënten voor de saus klaar.

Ingrediënten spaghettisaus
De ingrediënten voor de saus staan klaar

Snijd 250 g uien klein (tip 3). Smelt de boter in een pan, fruit hierin de uien.

Boter smelten
Gebruik een grote pan

Pers de knoflook (tip 14) en (tip 6) boven de pan uit, voeg wat mosterd toe en bak dit even mee.

Gefruite uien met knoflook en mosterd
Als de uien zijn gefruit, de geperste knoflook en de mosterd toevoegen

Roer de bloem erdoor.

Bloem bij uien
Strooi de bloem bij het uienmengsel

Schenk eerst een deel en dan de rest van de bouillon erbij (opmerking 5) en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.

Saus maken
Giet de bouillon er in gedeelten bij

Breng op smaak met zout, peper en worcestersaus. Houd deze saus warm (tip 16).

Saus maken
Voeg zout, peper en worcestersaus toe

Nu de saus klaar is, zet je de rest van de ingrediënten klaar.

Gehakt, spek en champignons
De rest van de ingrediënten

Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes.

Champignons, gesneden
Gesneden champignons. Snijd de grotere exemplaren in vieren

Smelt de boter in de koekenpan en bak hierin de bacon (tip 21) knapperig.

Ontbijtspek gebakken
Het ontbijtspek kleurt al lekker

Neem uit de pan.

Ontbijtspek gebakken
Knapperig gebakken ontbijtspek

Verkruimel het ontbijtspek.

Ontbijtspek verkruimeld
Ik had er een vork voor klaargelegd, maar verkruimelen gaat toch het best met de hand

Fruit ui en champignons in het spekvet en laat langzaam, in ca. 10 minuten, gaar worden.

Champignons en ui bakken
Champignons en ui

Roer dit mengsel met de bacon door de uiensaus.

Uiensaus
Roer het ui-champignonmengsel en het ontbijtspek kruim door de saus

Bereid de spaghetti (tip 22). Bak intussen het gehakt in de koekenpan rul en gaar.

Gehakt, rul
Rul gebakken gehakt

Bestrooi met zout en peper naar smaak. Meng het gehakt en de uiensaus door elkaar en serveer dit over de spaghetti.

Spaghetti met uiensaus en gehakt
De Spaghetti met uiensaus en gehakt is klaar

 

Opmerkingen

1  Er stond geen hoeveelheid bij, maar ik heb 1 theelepel Dijonmosterd gebruikt.

2  30 g bloem is ongeveer 4 eetlepels.

3  Geen bacon bij de supermarkt verkrijgbaar, dus heb ik ontbijtspek genomen. Smaakte prima! Dus op de foto’s ontbijtspek i.p.v. bacon.

Ontbijtspek bakken
Ontbijtspek

4  Ik heb gehakt h.o.h. gebruikt en 500 gram i.p.v. 350 gram. Kan heel goed.

Gehakt bakken
Gehakt h.o.h. Ik prak het met een spatel, zo bak ik het rul

5  In het gerecht wordt de bouillon in twee keer erbij gegoten, ik heb het in vier keer gedaan.

4 antwoorden op “Spaghetti met uiensaus en gehakt (met veel foto’s)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons