SPAGHETTI MET UIENSAUS EN GEHAKT maak je zo:
Ingrediënten saus
- 250 g uien
- 40 g boter
- 1 teentje knoflook
- mosterd (opmerking 1)
- 30 g bloem (opmerking 2)
- ½ l bouillon
- zout
- peper
- worcestersaus
Overige ingrediënten
- 1 ui
- 250 g champignons
- 15 g boter
- 50 g bacon in plakjes (opmerking 3)
- 350 g spaghetti
- 350 g gehakt (opmerking 4)
- zout
- peper
Bereiding
Maak eerst de saus.
Zet alle ingrediënten voor de saus klaar.
Snijd 250 g uien klein (tip 3). Smelt de boter in een pan, fruit hierin de uien.
Pers de knoflook (tip 14) en (tip 6) boven de pan uit, voeg wat mosterd toe en bak dit even mee.
Roer de bloem erdoor.
Schenk eerst een deel en dan de rest van de bouillon erbij (opmerking 5) en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
Breng op smaak met zout, peper en worcestersaus. Houd deze saus warm (tip 16).
Nu de saus klaar is, zet je de rest van de ingrediënten klaar.
Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes.
Smelt de boter in de koekenpan en bak hierin de bacon (tip 21) knapperig.
Neem uit de pan.
Verkruimel het ontbijtspek.
Fruit ui en champignons in het spekvet en laat langzaam, in ca. 10 minuten, gaar worden.
Roer dit mengsel met de bacon door de uiensaus.
Bereid de spaghetti (tip 22). Bak intussen het gehakt in de koekenpan rul en gaar.
Bestrooi met zout en peper naar smaak. Meng het gehakt en de uiensaus door elkaar en serveer dit over de spaghetti.
Opmerkingen
1 Er stond geen hoeveelheid bij, maar ik heb 1 theelepel Dijonmosterd gebruikt.
2 30 g bloem is ongeveer 4 eetlepels.
3 Geen bacon bij de supermarkt verkrijgbaar, dus heb ik ontbijtspek genomen. Smaakte prima! Dus op de foto’s ontbijtspek i.p.v. bacon.
4 Ik heb gehakt h.o.h. gebruikt en 500 gram i.p.v. 350 gram. Kan heel goed.
5 In het gerecht wordt de bouillon in twee keer erbij gegoten, ik heb het in vier keer gedaan.
Het ziet er wel weer heerlijk uit.
Ja, hè? En het was ook heerlijk.
Net getest en we gaan het zeker nog eens maken !
Leuk om te horen!