Bierstoofpot (met 1 foto)

Bierstoofpot maak je zo:

  • 3 uien
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • 750 g riblappen
  • zout
  • peper
  • 50 g boter
  • 1 theelepel mosterd
  •  ½ eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • snufje tijm
  • 1 flesje pils

 

Uien pellen en snipperen.

Paprika’s wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.

Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.

In braadpan boter verhitten. Ui glazig fruiten. Uit pan scheppen.

Vlees in zelfde boter rondom bruin bakken.

Toevoegen: ui en paprika. Daarna: mosterd, basterdsuiker. Vervolgens tomatenpuree, laurier en tijm. Tot slot het bier; giet het bier langzaam in de pan. Roer alles door elkaar en breng aan de kook.

Met deksel op pan vlees zachtjes in 2,5 uur gaar stoven. Laurier voor opdienen verwijderen (als je de blaadjes nog kunt vinden).

stoofpot; rundvlees in saus; gestoofd rundvlees; riblap met paprika
Bierstoofpot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons