BIERSTOOFPOT maak je zo:
Ingrediënten
- 3 uien
- ½ rode paprika (opmerking 1)
- ½ groene paprika
- 750 g riblappen
- zout
- peper
- 50 g boter
- 1 theelepel mosterd
- ½ eetlepel bruine basterdsuiker (opmerking 2)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- snufje tijm
- 1 flesje pils
Bereiding
Uien pellen en snipperen (tip 3).
Paprika’s wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden (tip 23).
Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. Zout en peper door het vlees werken.
Zet alle ingrediënten klaar om te gaan koken.
In braadpan boter verhitten. Ui glazig fruiten (tip 15). Uit pan scheppen.
Vlees in de overgebleven boter rondom bruin bakken.
Toevoegen: ui en paprika.
Daarna: mosterd, basterdsuiker (tip 18).
Vervolgens tomatenpuree, laurier en tijm.
Giet tot slot het bier in de pan.
Door elkaar roeren en aan de kook brengen.
Met deksel op pan vlees zachtjes in 2,5 uur gaar stoven.
Laurier voor opdienen verwijderen (als je de blaadjes nog kunt vinden).
Opmerkingen
1 In plaats van een halve groene en een halve rode paprika, kun je ook gewoon 1 groene of 1 rode paprika gebruiken.
2 Pas op met de suiker, ik had deze keer 500 g riblap en vond de hoeveelheid suiker wat te veel. Begin met 1 theelepel, je kunt altijd nog wat suiker toevoegen.
3 Ik vind het erg lekker met pasta, maar met aardappels of met rijst kan het natuurlijk ook heel goed.
Het was weer smullen, het zou iets pittiger voor mij kunnen maar er niets bijgedaan want de smaak was heerlijk. Bang dat ik de smaak zou verpesten.
Ja, jij bent meer van het pittige eten, maar gelukkig vind je dit ook erg lekker.