Bierstoofpot (met veel foto’s)

BIERSTOOFPOT maak je zo:

Ingrediënten

Riblap; stoofpot
Ingrediënten bierstoofpot
  • 3 uien
  • ½ rode paprika (opmerking 1)
  • ½ groene paprika
  • 750 g riblappen
  • zout
  • peper
  • 50 g boter
  • 1 theelepel mosterd
  •  ½ eetlepel bruine basterdsuiker (opmerking 2)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • snufje tijm
  • 1 flesje pils

Bereiding

Uien pellen en snipperen (tip 3).

Ui, gesnipperd
Gesnipperde ui

Paprika’s wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden (tip 23).

Groene paprika; stukjes paprika; gesneden paprika

Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. Zout en peper door het vlees werken.

Rundvlees; riblap; gesneden rundvlees; vlees met zout en peper
Ik had mijn lenzen in hoor, maar voor het effect heb ik het zout en de peper ook om het vlees gestrooid

Zet alle ingrediënten klaar om te gaan koken.

Ingrediënten stoofpot
De ingrediënten kun je zo pakken

In braadpan boter verhitten. Ui glazig fruiten (tip 15). Uit pan scheppen.

Ui; gefruite ui; schuimspaan
Met een schuimspaan schep je de ui gemakkelijker uit de pan

Vlees in de overgebleven boter rondom bruin bakken.

Rundvlees braden; aangeraden riblap
Het vlees wordt al lekker bruin

Toevoegen: ui en paprika.

Ui, paprika, rundvlees

Daarna: mosterd, basterdsuiker (tip 18).

Stoofpot met rundvlees

Vervolgens tomatenpuree, laurier en tijm.

Runderstoofpot; stoofpot met riblap

Giet tot slot het bier in de pan.

Bier bij stoofpot

Door elkaar roeren en aan de kook brengen.

Stoofpot met bier
Als je foto’s maakt en tegelijkertijd bier in een pan schenkt, wil er wel eens wat naast gaan

Met deksel op pan vlees zachtjes in 2,5 uur gaar stoven.

Stoofpot
Nu kan het heerlijk urenlang pruttelen

Laurier voor opdienen verwijderen (als je de blaadjes nog kunt vinden).

Spaghettini met saus; pasta met stoofpot
Eet smakelijk!

 

Opmerkingen

1  In plaats van een halve groene en een halve rode paprika, kun je ook gewoon 1 groene of 1 rode paprika gebruiken.

2  Pas op met de suiker, ik had deze keer 500 g riblap en vond de hoeveelheid suiker wat te veel. Begin met 1 theelepel, je kunt altijd nog wat suiker toevoegen.

3  Ik vind het erg lekker met pasta, maar met aardappels of met rijst kan het natuurlijk ook heel goed.

2 antwoorden op “Bierstoofpot (met veel foto’s)”

  1. Het was weer smullen, het zou iets pittiger voor mij kunnen maar er niets bijgedaan want de smaak was heerlijk. Bang dat ik de smaak zou verpesten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons