Karbonades in een jasje maak je zo:
- zout
- peper
- paprikapoeder
- knoflook (vers of puree of poeder)
- 2 schouderkarbonades
- 2 eieren
- 1 takje peterselie
- broodkruim
- geraspte Parmezaanse kaas
- boter
Strooi zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder over de karbonades en wrijf het er goed in.
Kluts twee eieren los. Snijd wat peterselie klein en doe dit door het geklopte ei.
Leg de karbonades minstens een halve dag in het ei te marineren, en draai ze af en toe om.
Strooi 2/3 broodkruim en 1/3 Parmezaanse kaas bij elkaar op een bord, roer het door elkaar en haal de karbonades erdoorheen. Goed aandrukken. Laat een klont boter in de pan smelten, schud de karbonades een beetje, zodat het teveel aan broodkruim eraf valt, en leg ze in de pan.
Laat ze op zijn minst een uur zachtjes sudderen. Af en toe keren.
Lekker met sla en gebakken aardappeltjes.