KARBONADES IN EEN JASJE is een recept dat we van een goede vriend hebben doorgekregen. We vonden het heerlijk! Je maakt ze zo:
Ingrediënten
- zout
- peper
- paprikapoeder
- knoflook (vers of puree of poeder) (opmerking 2)
- 2 schouderkarbonades
- 2 eieren
- 1 takje peterselie
- broodkruim
- geraspte Parmezaanse kaas
- boter
Bereiding
Strooi zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder over de karbonades (tip 5) en wrijf het er goed in.
Kluts twee eieren los.
Snijd wat peterselie klein (tip 24 ) en doe dit door het geklopte ei.
Leg de karbonades minstens een halve dag in het ei te marineren.
Draai ze af en toe om.
Strooi 2/3 broodkruim en 1/3 Parmezaanse kaas (opmerking 3) bij elkaar op een bord, roer het door elkaar.
Haal de karbonades erdoorheen. Goed aandrukken.
Laat een klont boter in de pan smelten, schud de karbonades een beetje, zodat het teveel aan broodkruim eraf valt, en leg ze in de pan.
Laat ze op zijn minst een uur zachtjes sudderen. Af en toe keren.
Lekker met sla en gebakken aardappeltjes (opmerking 4).
Opmerkingen
1 De hoeveelheden zijn nattevingerwerk. Hou je van veel knoflook? Dan doe je er lekker veel bij, dat gaat ook op voor de paprikapoeder en zout en peper.
2 De volgende keer ga ik verse knoflook (tip 6 + tip 14) gebruiken, dan pers ik een teentje uit en roer dat door het ei.
3 Omdat mijn vriend niet van kaas houdt, heb ik zijn karbonade alleen met broodkruim gepaneerd. Dat smaakte ook prima. Ook in een aparte pan gebakken, vandaar steeds 1 karbonade in de pan.
4 De overgebleven marinade hebben we op het laatst bij de aardappeltjes gedaan en even mee laten bakken. Smaakte prima!
Dat was weer heel erg lekker en totaal iets nieuws voor mij 🙂
Dat gaan we vaker maken!