Karbonades in een jasje/Gepaneerde schouderkarbonades (met veel foto’s)

KARBONADES IN EEN JASJE is een recept dat we van een goede vriend hebben doorgekregen. We vonden het heerlijk! Je maakt ze zo:

Ingrediënten

Ingrediënten gepaneerde schouderkarbonades
Ingrediënten karbonades in een jasje (opmerking 1)
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • knoflook (vers of puree of poeder) (opmerking 2)
  • 2 schouderkarbonades
  • 2 eieren
  • 1 takje peterselie
  • broodkruim
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • boter

Bereiding

Ingrediënten marinade gepaneerde schouderkarbonades
Ingrediënten voor de marinade

Strooi zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder over de karbonades (tip 5) en wrijf het er goed in.

Schouderkarbonades met knoflook en paprikapoeder; karbonades in een jasje
Het valt wellicht niet op, maar wij houden wel van knoflook

Kluts twee eieren los.

Eieren, losgeklopt; schouderkarbonades in een jasje
Geklutste eieren

Snijd wat peterselie klein (tip 24 ) en doe dit door het geklopte ei.

Eieren met peterselie; geklutste eieren
Peterselie erdoor

Leg de karbonades minstens een halve dag in het ei te marineren.

Schouderkarbonades in marinade
Leg de karbonades in de marinade

Draai ze af en toe om.

Schouderkarbonades in marinade
Keer de karbonades af en toe om

Strooi 2/3 broodkruim en 1/3 Parmezaanse kaas (opmerking 3) bij elkaar op een bord, roer het door elkaar. 

Broodkruim met Parmezaanse kaas
Broodkruim en Parmezaanse kaas

Haal de karbonades erdoorheen.  Goed aandrukken.

Paneren van schouderkarbonade

Laat een klont boter in de pan smelten, schud de karbonades een beetje, zodat het teveel aan broodkruim eraf valt, en leg ze in de pan.

Gepaneerde schouderkarbonade in de pan
Gepaneerd en wel in de pan

Laat ze op zijn minst een uur zachtjes sudderen. Af en toe keren.

Gebakken gepaneerde schouderkarbonade
Prachtig goudbruin gebakken

Lekker met sla en gebakken aardappeltjes (opmerking 4).

Opmerkingen

1  De hoeveelheden zijn nattevingerwerk. Hou je van veel knoflook? Dan doe je er lekker veel bij, dat gaat ook op voor de paprikapoeder en zout en peper.

2  De volgende keer ga ik verse knoflook (tip  6 + tip 14) gebruiken, dan pers ik een teentje uit en roer dat door het ei.

3  Omdat mijn vriend niet van kaas houdt, heb ik zijn karbonade alleen met broodkruim gepaneerd. Dat smaakte ook prima. Ook in een aparte pan gebakken, vandaar steeds 1 karbonade in de pan.

4  De overgebleven marinade hebben we op het laatst bij de aardappeltjes gedaan en even mee laten bakken. Smaakte prima!

2 antwoorden op “Karbonades in een jasje/Gepaneerde schouderkarbonades (met veel foto’s)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Show Buttons
Hide Buttons