De Franse pan

Dit jaar waren we twee weken op vakantie in Normandië. In ons vakantiehuisje hadden we zin in schouderkarbonades, lekker lang laten sudderen in veel boter. Erg lekker!

Maar ja, geen sudderplaatje te bekennen in het huisje en we kookten op butagas, wat een erg hete vlam opleverde.

Wij naar de supermarkt voor een sudderplaatje. Na lang zoeken en vragen aan een medewerkster in mijn beste Frans (veel handen- en voetenwerk dus), kwamen we terug met een soort gazen ding. Nu heb ik thuis een vlamverdeler, en daar leek het wel wat op.

Wij aan de slag, dat ding onder de pan en de vlam zo laag mogelijk. Zie hier het resultaat:

Verbrande vlamverdeler

De karbonades waren best te eten, maar niet zoals thuis natuurlijk.

We hadden vier karbonades gekocht en pas twee gebruikt, dus de week erop toch maar weer op zoek naar een sudderplaatje. Nergens te krijgen. Maar wat ik wel vond, was dus deze pan:

Pan voor kastanjes

De oplettende kijker merkt natuurlijk meteen op dat de pan gaten heeft. Geen idee waar ze dat ding voor gebruiken, maar ons leek het wel handig voor het sudderen. Dus gekocht en in het huisje op het vuur gezet en daarin de pan met de karbonades:

Karbonades

Het lukte nog ook! Ondanks de gaten toch een handige pan dus.

Maar waar wordt die pan nou toch voor gebruikt? Zoek, zoek op internet en ja hoor, gevonden: het is een pan om kastanjes in te roosteren. En nee, daar hebben we hem niet meer voor gebruikt, hoewel we wel wilde kastanjes hebben gezien:

Wilde kastanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons