Pasta-bonensoep (met 1 foto)

Pasta-bonensoep maak je zo:

  • 125 g farfalle (vlindermacaroni)
  • zout
  • 125 g magere spekreepjes
  • 1 zak Italiaanse groenten (450 g)
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 pak gezeefde tomaten (500 g)
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 1 pot of blik bruine bonen (360 ml)
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

In pan water aan de kook brengen. Zout en farfalle toevoegen en al dente (beetgaar) koken. Intussen spekreepjes in de koekenpan krokant bakken. Groentemix in ruime pan in olie ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Gezeefde tomaten en 7 dl water toevoegen en aan de kook brengen.

Bouillontabletten erboven verkruimelen. Bruine bonen toevoegen en soep ca. 5 minuten verwarmen. Farfalle afgieten en laten uitlekken. Samen met spekreepjes aan soep toevoegen.

Serveer de kaas er apart bij.

Soep; soep met farfalle; pasta-bonensoep; Italiaanse soep;

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons