MAROKKAANSE SALADE is een gerecht dat ik heb doorgekregen van Giselle Wedervoort, een vriendin van mij, die samen met haar dochter in Marokko op vakantie is geweest.
Hier een prachtige foto die ze daar gemaakt heeft:
Je maakt de Marokkaanse salade zo:
Ingrediënten
- 500 g trostomaten
- ½ groene puntpaprika (opmerking 1)
- 2 sjalotjes
- 1 klein blikje maïs
- paar takjes koriander of dille (opmerking 2)
- zeezout
- 2 theel. djinten
- 1 eetl. olijfolie
- kneepje citroen
Bereiding
Ontvel de tomaten (tip 17 en 28) en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de puntpaprika in kleine vierkantjes (tip 23).
Snipper de sjalotjes.
Laat de maïs uitlekken.
Doe de tomaat, de paprika, het sjalotje en de mais in een kom. Voeg de blaadjes koriander (tip 24) toe. Doe er wat zout bij en de djinten.
Giet de olie over de ingrediënten in de kom.
Knijp er wat citroen over uit.
Hussel alles goed door elkaar.
Opmerkingen
1 Als je geen puntpaprika kunt krijgen, is een gewone ook goed. Puntpaprika’s zijn wel wat zoeter.
2 Een hoop mensen houden niet van koriander. Dille smaakt hier echter ook erg lekker bij.
Ziet er weer allemaal goed uit en reuze gezond.
Weer eens wat anders, zo’n salade. En het smaakte goed!