Pork vindaloo (met 1 foto)

Pork vindaloo maak je zo:

  • 2 theel. hele komijnzaden
  • 2-3 gedroogde hete rode pepers
  • 1 theel. zwarte peperkorrels
  • 1 theel. kardemomzaad
  • 7 cm kaneelstok
  • 1,5 theel. hele zwarte mosterdzaden
  • 1 theel. hele fenegriekzaden
  • 5 eetl. wittewijnazijn
  • 2 theel. zout
  • 1 theel. lichtbruine suiker
  • 10 eetl. zonnebloem- of arachideolie
  • 175-200 g ui
  • 900 g schouderkarbonade
  • 2,5 cm verse gember
  • 1 kleine bol knoflook
  • 1 eetl. gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • ½ theel. gemalen kurkuma (koenjit)

Maak eerst de vindaloopasta. Maal het komijnzaad, de rode pepertjes, de peperkorrels, het kardemomzaad, de kaneel, de mosterdzaadjes en het fenegriekzaad zeer fijn.

 

Doe het in een kom, voeg azijn, zout en suiker toe, meng alles goed en zet het apart.

Schil de uien en snijd ze in dunne, halve ringen. Maak de olie in een wijde, zware pan boven middelmatige hitte heet. Voeg de uiringen toe en bak ze, regelmatig roerend, tot ze bruin en knapperig worden. Haal de uien met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een blender of foodprocessor. Draai de hittebron uit. Voeg 2-3 eetl. water toe aan de uien en maak er een puree van.

Meng deze puree door de gemalen specerijen. Dit is de vindaloopasta.

Snijd het vlees in dobbelstenen van 2,5 cm. Schil de gember en snijd het in grove stukken. Pel de teentjes knoflook. Doe de gember en de knoflook in een blender of foodprocessor, voeg 2-3 eetl. water toe en maak er een fijne puree van.

Verhit de olie waar de uienringen in zijn gebakken boven een matig hoge hitte. Bak in de hete olie het vlees in drie porties aan alle kanten lichtbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en doe ze in een schaal.

Doe de gember-knoflookpasta in de pan. Temper de hitte tot middelmatig. Bak al roerend de pasta een paar tellen. Voeg koriander en kurkuma toe. Bak al roerend nog een paar tellen. Voeg het vlees met alle sappen die eruit gelekt zijn, de vindaloopasta en 225 ml water toe.

Breng deze massa aan de kook, doe het deksel op de pan en laat het gerecht een uur sudderen of tot het vlees zacht toe. Roer af en toe.

Pork vindaloo; Indiaas gerecht; curry; stoofgerecht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons