Pindasoep met courgette maak je zo:
- 1 ui
- 3 volle eetl. pindakaas
- 2 eetl. tomatenpuree
- 2 bouillontabletten
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. chilipoeder
- 1 theel. tijm
- 2 aardappelen
- 1 kleine courgette
- zout
- peper
Pel en snipper de ui. Roer in een pan de pindakaas met de tomatenpuree en 1 dl water tot een gladde pasta. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg de ui, het gemberpoeder, het chilipoeder en de tijm toe. Roer er nog 9 dl water door. Breng dit mengsel al roerend aan de kook en laat de soep ca. 10 minuten heel zachtjes sudderen. Schil intussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd ook de courgette in blokjes. Voeg de aardappel en de courgette aan de soep toe en laat de soep nog ca. 10 minuten zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe.