Gebakken rijst met ham maak je zo:
- 2 eieren
- zout
- peper
- klontje boter
- 500 g gekookte rijst
- 250 g gesnipperde ham
- 1 kleine, fijngehakte ui
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel ketjap
- 1 theelepel aromaatpoeder
- 3 à 4 gehakte sla-uitjes of een klein stukje prei
Klop de eieren los, doe er zout en peper bij. Smelt een klontje boter in de pan en bak van de eieren in een koekenpan een omelet. Snijd de omelet in fijne reepjes en houd dit warm.
Snijd de ham in stukjes en snipper de ui. Hak de sla-uitjes klein of snijd de prei in dunne ringetjes. Doe de olie in de pan en bak de ham en ui in de olie 20 seconden op groot vuur. Doe nu de ketjap en het aromaatpoeder erbij en laat dit 2 minuten doorsudderen. Vervolgens rijst toevoegen en alles al roerend bakken tot de massa heet is. Schep dan de omelet erdoor. Bestrooi met sla-uitjes.