Kip-groentesoep met koriander maak je zo:
- 400 g kipfilet
- 2 theel. gemalen komijn (djinten)
- 2 theel. gemberpoeder (djahé)
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 500 g prei
- 250 g (winter)wortel
- 1 kleine courgette
- 25 g boter
- 100 g rijst
- 2 theel. gemalen geelwortel (koenjit)
- 1,5 l kippenbouillon (van tablet)
- 1 eetl. citroensap
- 4 eetl. gesnipperd korianderblad
- 4 eetl. gesnipperde peterselie
- 1/8 l slagroom
- zout
- peper
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en meng de komijn en de gemberpoeder erdoor. Laat de specerijen ongeveer een kwartier intrekken.
Maak intussen de groenten schoon. Schil en snipper de ui en de knoflookteentjes. Snijd de prei in smalle ringen en de wortel en de courgette in kleine stukjes.
Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de kipreepjes toe en bak ze rondom bruin. Roer de preiringen, de wortel, de rijst en de geelwortel erdoor en roer tot alle rijstkorrels glimmen van het vet.
Schenk de bouillon en het citroensap erbij. Breng de bouillon aan de kook, voeg de helft van de verse kruiden toe en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer dan de courgette erdoor en laat de soep nog zo’n 10 minuten zachtjes koken totdat de rijst gaar is.
Roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met de rest van de verse kruiden.