Kip-groentesoep met koriander (met veel foto’s)

KIP-GROENTESOEP MET KORIANDER (opmerking 1) maak je zo:

Ingrediënten

Ingrediënten kip-groentesoep; Ingrediënten groentesoep; Ingrediënten soep
Ingrediënten kip-groentesoep
  • 400 g kipfilet
  • 2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 2 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 g prei
  • 250 g (winter)wortel
  • 1 kleine courgette
  • 25 g boter
  • 100 g rijst
  • 2 theel. gemalen geelwortel (koenjit)
  • 1,5 l kippenbouillon (van tablet)
  • 1 eetl. citroensap
  • 4 eetl. gesnipperd korianderblad (opmerking 2)
  • 4 eetl. gesnipperde peterselie
  • 1/8 l slagroom
  • zout
  • peper

Bereiding

Kipfilet; gesneden kip; kipstukjes; kip met komijn- en gemberpoeder

Snijd de kipfilet in smalle reepjes en meng de komijn en de gemberpoeder erdoor. Laat de specerijen ongeveer een kwartier intrekken.

Gesnipperde ui; ui; ui gesneden; ui in kommetje; uisnippers in kom; ui en knoflook

Maak intussen de groenten schoon. Schil en snipper de ui (tip 3) en de knoflookteentjes (tip 6).

Prei; preiringen; dunne ringetjes prei

Snijd de prei in smalle ringen en de wortel en de courgette in kleine stukjes.

Wortel; gesneden wortel; stukjes wortel

Courgette; courgette gesneden; courgettestukjes; stukjes courgette

Zet alles klaar.

Pan met ingrediënten
De bodem van de pan was zo mooi gekleurd. Even een kunstzinnig momentje, moet kunnen!

Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten.

Ui; ui in de pan; ui bakken; ui smoren; ui fruiten

Voeg de kipreepjes toe en bak ze rondom bruin.

Kip met ui; pan met kip en ui; kip bakken

Roer de preiringen erdoor.

Kip met prei

Doe vervolgens de stukjes wortel erbij. 

Kip met prei en wortel

Voeg dan de rijst toe.

Rijst met prei en wortel

Strooi de geelwortel erover en roer tot alle rijstkorrels glimmen van het vet.

Pan met groenten, kip en geelwortel

Schenk de bouillon en het citroensap (tip 27) erbij.

gele soep; soep met kurkuma
Het gaat nu echt op soep lijken

Breng de bouillon aan de kook, voeg de helft van de verse kruiden (tip 24) toe en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken.

Peterselie en koriander
Boven: peterselie, onder: koriander

Soep met verse kruiden; soep met koriander en peterselie

Roer dan de courgette erdoor en laat de soep nog zo’n 10 minuten zachtjes koken totdat de rijst gaar is.

Soep met verse kruiden en courgette; kip-groentesoep

Roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.

soep; kip-groentesoep; pan soep
De soep is bijna klaar

Garneer met de rest van de verse kruiden.

Kom soep; kom kip-groentesoep; soep met verse kruiden
De slagroom heb ik pas in de kom toegevoegd voor het effect, maar het hoort voor het opscheppen in de pan te gebeuren

Opmerkingen

1  Bereid je voor, het is een hoop snij- en hakwerk!

2  Niet iedereen kan koriander waarderen. Vraag van tevoren of men ervan houdt, laat ze anders even een stukje korianderblad proeven. Lusten ze het niet, voeg dan alleen peterselie toe.

3 antwoorden op “Kip-groentesoep met koriander (met veel foto’s)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons