KIP-GROENTESOEP MET KORIANDER (opmerking 1) maak je zo:
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 2 theel. gemalen komijn (djinten)
- 2 theel. gemberpoeder (djahé)
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 500 g prei
- 250 g (winter)wortel
- 1 kleine courgette
- 25 g boter
- 100 g rijst
- 2 theel. gemalen geelwortel (koenjit)
- 1,5 l kippenbouillon (van tablet)
- 1 eetl. citroensap
- 4 eetl. gesnipperd korianderblad (opmerking 2)
- 4 eetl. gesnipperde peterselie
- 1/8 l slagroom
- zout
- peper
Bereiding
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en meng de komijn en de gemberpoeder erdoor. Laat de specerijen ongeveer een kwartier intrekken.
Maak intussen de groenten schoon. Schil en snipper de ui (tip 3) en de knoflookteentjes (tip 6).
Snijd de prei in smalle ringen en de wortel en de courgette in kleine stukjes.
Zet alles klaar.
Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten.
Voeg de kipreepjes toe en bak ze rondom bruin.
Roer de preiringen erdoor.
Doe vervolgens de stukjes wortel erbij.
Voeg dan de rijst toe.
Strooi de geelwortel erover en roer tot alle rijstkorrels glimmen van het vet.
Schenk de bouillon en het citroensap (tip 27) erbij.
Breng de bouillon aan de kook, voeg de helft van de verse kruiden (tip 24) toe en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken.
Roer dan de courgette erdoor en laat de soep nog zo’n 10 minuten zachtjes koken totdat de rijst gaar is.
Roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
Garneer met de rest van de verse kruiden.
Opmerkingen
1 Bereid je voor, het is een hoop snij- en hakwerk!
2 Niet iedereen kan koriander waarderen. Vraag van tevoren of men ervan houdt, laat ze anders even een stukje korianderblad proeven. Lusten ze het niet, voeg dan alleen peterselie toe.
Deze keer weer soep 🙂 en lekker dat hij was.
Ik lustte de korianderblad wel 🙂
Ik krijg altijd weer lekkere trek als ik die fraaie foto’s zie. Ga zo door, Ineke; ik ben fan. 🙂
Dank je wel. Leuk hoor, een fan! 🙂