LOF-GEHAKTSCHOTEL is een gerecht dat ik door heb gekregen van Giselle Wedervoort, een vriendin van mij. Het is supergemakkelijk en erg lekker!
Je maakt de lof-gehaktschotel zo:
Ingrediënten
- 4-6 struikjes lof (opmerking 1)
- 500 g (mager) rundergehakt (opmerking 2)
- olie (opmerking 3)
- peper
- zout
- 1 zakje geraspte kaas (150 g) (opmerking 4)
Bereiding
Maak de lof schoon (tip 29) en snijd elk struikje in drie stukken.
Bak het gehakt rul in een droge koekenpan.
Verhit de olie in een wokpan.
Ik gebruik hier een heel klein wokpannetje voor. Het staat wel voor de stevigheid op een gaspitverkleiner, zie niet de volgende foto, maar die erna. Roer de stukken lof in de olie tot ze glazig worden.
Doe ze bij het gehakt in de pan, strooi er peper en zout over en roer goed door.
Strooi er lekker veel kaas over.
Doe het deksel op de pan, zet het vuur wat hoger en laat de kaas in een paar minuten smelten.
Lekker met aardappelpuree. Ik heb deze keer aardappelpuree uit een pakje genomen, wel zo snel.
Opmerkingen
1 De hoeveelheid lof kun je zelf aanpassen. Ik had deze keer vier stronken, maar iets meer had wel gemogen.
2 Giselle gebruikt zelf mager rundergehakt, ik heb gewoon rundergehakt gebruikt. Neem je gehakt h.o.h., houd er dan wel rekening mee dat het een stuk vetter wordt.
3 Ik gebruik, vanwege de neutrale smaak, bijna altijd zonnebloemolie in mijn gerechten.
4 Ook hier is de keuze aan jou. Ik heb belegen kaas genomen.