Groentesoep (met 1 foto)

Groentesoep maak je zo:

  • 150 g gehakt
  • zout
  • peper
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 1 laurierblad
  • ½ theel. marjolein
  • 1 theel. tijm
  • 1 theel. oregano
  • vermicelli
  • 450 g fijngesneden soepgroenten
  • verse peterselie

 

Maak het gehakt aan met zout en peper en vorm er kleine balletjes van.

Breng 1 liter water aan de kook, voeg de bouillontabletten toe en zet het vuur weer laag.

Voeg laurier, marjolein, tijm, oregano en de gehaktballetjes toe en laat dit 30 minuten op een laag vuur trekken. De soep mag niet koken!

Doe de vermicelli erbij, wacht tot de soep zachtjes kookt en voeg de soepgroenten toe. Laat al roerend 5 minuten zacht koken totdat alles gaar is.

Verwijder het laurierblad en de takjes.

Serveer met de peterselie.

Groentesoep; soep; bord groentesoep; bord soep

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons