GROENTESOEP maak je zo:
Ingrediënten
- 150 g gehakt (opmerking 1)
- zout
- peper
- 2 blokjes runderbouillon
- 1 laurierblad
- ½ theel. marjolein
- 1 theel. tijm
- 1 theel. oregano
- vermicelli
- 450 g fijngesneden soepgroenten (opmerking 2)
- verse peterselie
Bereiding
Maak het gehakt aan met zout en peper en vorm er kleine balletjes van.
Breng 1 liter water aan de kook, voeg de bouillontabletten toe en zet het vuur weer laag.
Voeg laurier, marjolein, tijm, oregano en de gehaktballetjes toe en laat dit 30 minuten op een laag vuur trekken. De soep mag niet koken!
Doe de vermicelli erbij.
Wacht tot de soep zachtjes kookt en voeg de soepgroenten toe.
Laat al roerend 5 minuten zacht koken totdat alles gaar is.
Verwijder het laurierblad en de takjes.
Serveer met de peterselie.
Opmerkingen
1 Zelf gebruik ik gehakt h-o-h, maar als je liever rundergehakt hebt, dan kan dat ook prima.
2 Bij de supermarkt kun je de fijngesneden soepgroenten kant-en-klaar kopen. Scheelt een hoop hak- en snijwerk!
3 Ik had nog niet eerder zelf groentesoep gemaakt (ja, je snapt het niet), maar het is me prima bevallen. Dat ga ik veel vaker doen.
Ik heb weer heel erg gesmuld van de soep, zeker toen ik met moeite wat kon eten, het was heerlijk.
Ja, hij was echt lekker. 🙂