Bieten-gehaktschotel (met 1 foto)

Bieten-gehaktschotel maak je zo:

  • 500 g gekookte bietjes
  • 500 g gekookte aardappelen
  • 500 g rundergehakt
  • zout
  • peper
  • 1 ui
  • 80 g boter en nog een stukje voor de eieren
  • 2 eetl. room
  • 4 eieren

Pel de bietjes en hak ze zo fijn mogelijk. Druk de aardappelen tot puree. Vermeng dit met het gehakt en voeg zout en peper toe.

Snipper de ui en fruit die in het grootste deel van de boter. Voeg biet en het gehaktmengsel eraan toe en laat dit meefruiten. Het is niet de bedoeling dat het een mooie, grote bal wordt, het blijft een vrij los samenhangend mengsel. Roer af en toe om alles goed te laten fruiten. Breng alles over in een ovenvaste schotel.

Smelt de rest van de boter, maar laat hem niet bruin worden. Giet de room erbij en roer goed door. Giet het uit over het gehakt en zet de schotel in een hete oven of onder de grill tot er een korst op is gekomen.

Bak 4 spiegeleieren in de boter. Leg op elke portie een spiegelei.

Red flannel hash met spiegelei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons