Bieten-gehaktschotel (met veel foto’s)

BIETEN-GEHAKTSCHOTEL (opmerking 1) maak je zo:

Ingrediënten

Ingrediënten bieten-gehaktschotel
Ingrediënten bieten-gehaktschotel
  • 500 g gekookte bietjes
  • 500 g gekookte aardappelen (opmerking 2)
  • 500 g rundergehakt
  • zout
  • peper
  • 1 ui
  • 80 g boter en nog een stukje voor de eieren
  • 2 eetl. room
  • 4 eieren

Bereiding

Rode biet; bieten-gehaktschotel; red flannel hash
Deze waren al gepeld

Pel de bietjes en hak ze zo fijn mogelijk (tip 30). Druk de aardappelen tot puree.

Red flannel hash

Vermeng dit met het gehakt en voeg zout en peper toe.

Snipper de ui (tip 3)

.Gesnipperde ui

Zet de ingrediënten klaar.

Red flannel hash
Alles staat klaar

Smelt het grootste deel van de boter in de pan.

Boter; boter smelten; red flannel hash; bieten-gehaktschotel

Fruit de ui in de boter.

Gefruite ui; ui in boter bakken

Voeg biet toe.

Red flannel hash; bieten-gehaktschotel
Voeg de bietjes bij de gefruite ui

Doe nu het gehaktmengsel erbij en laat dit meefruiten.

Red flannel hash

Het is niet de bedoeling dat het een mooie, grote bal wordt, het blijft een vrij los samenhangend mengsel.

Red flannel hash
Erg onsamenhangend

Roer af en toe om alles goed te laten fruiten.

Breng alles over in een ovenvaste schotel.

red flannel hash
Strijk de bovenkant een beetje plat

Smelt de rest van de boter, maar laat hem niet bruin worden. Giet de room erbij en roer goed door.

Boter met room; geel pannetje met boter en room
Is het geen doddig pannetje?

Giet het uit over het gehakt.

Red flannel hash
Verdeel de boter met room gelijkmatig over de schaal

Zet de schotel in een hete oven of onder de grill tot er een korst op is gekomen.

red flannel hash uit de oven; ovenschotel
En met een verrukkelijk korstje!

Bak 4 spiegeleieren in de boter. Leg op elke portie een spiegelei.

Red flannel hash met spiegelei; bietenschotel op bord
Eet ze!

Opmerkingen

1  Dit gerecht komt uit Amerika en heet daar Red Flannel Hash. De Amerikanen hebben het trouwens weer overgenomen van de Russen. Een zeer internationaal gerecht dus.

2  Ik heb deze keer aardappelpuree uit een zakje gebruikt, maar met verse aardappelen is het ook heerlijk.

2 antwoorden op “Bieten-gehaktschotel (met veel foto’s)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons