Courgettesoep (met 1 foto)

Courgettesoep

 • 1 prei
 • 1 winterpeen in stukken
 • ½ rode peper
 • 3 tenen knoflook
 • 1 stukje gember
 • 2 kleine uien
 • 1 kg courgettes in stukken
 • olijfolie
 • zeezout
 • 1 el garam masala
 • witte wijn
 • 5 blokjes groentebouillon
 • zwarte peper
 • 55 g rijst

Snijd de prei in reepjes. Snijd de peen in stukken. Ontdoe de rode peper van de zaadjes en snijd hem in stukjes. Snijd de knoflook en de gember heel fijn. Snipper de uien. Snijd de courgettes in stukjes.

Zet de prei en de peen aan in olijfolie met zeezout, knoflook, gember, rode peper en uien. Bak in ongeveer vijf minuten glazig. Voeg garam masala toe en bak nog 2 minuten. Doe er een scheut witte wijn bij en laat inkoken. Voeg courgettes toe, 2 liter water, de bouillonblokjes, zwarte peper en rijst en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat zo’n 20 tot 25 minuten laten pruttelen. Pureer met de staafmixer.

Courgettesoep; bord courgettesoep; bord soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons