Spaghetti-zuurkoolschotel (met 1 foto)

Spaghetti-zuurkoolschotel maak je zo:

 • 1 bouillontablet
 • 400 g spaghetti
 • 2 dunne speklapjes
 • 2 eetlepels boter
 • 1 bekertje zure room
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • zout
 • peper
 • 300 g zuurkool
 • 4 eetlepels broodkruim of paneermeel
 • 50 g geraspte Goudse kaas
 • 1 zakje Parmezaanse kaas
 • 1 teentje knoflook

Doe het bouillontablet in een pan met water en kook hierin de spaghetti. Snijd de speklapjes in dobbelstenen. Verhit 1 eetlepel boter in een pan. Bak de speklapjes in 5 minuten zachtjes uit. Roer zure room, paprikapoeder en zout en peper erdoor. Schep de zuurkool erdoor. Laat ca. 5 minuten mee warmen. Laat afkoelen. Vermeng in een kom het paneermeel met de Goudse en Parmezaanse kaas. Pel het teentje knoflook en snijd hem doormidden. Wrijf hiermee de ovenschotel in. Vet vervolgens in met boter. Schep achtereenvolgens 1/3 deel van de spaghetti en de helft van de zuurkool erin. Doe dit nog een keer. Verdeel de rest van de spaghetti erover. Bestrooi met paneermeelmengsel. Leg klontjes boter erop. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin kleuren.

Spaghetti-zuurkoolschotel; spaghettischotel; spaghetti met zuurkool; ovenschotel met spaghetti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons