Spaghetti-zuurkoolschotel (met veel foto’s)

SPAGHETTI-ZUURKOOLSCHOTEL maak je zo (opmerking 1):

Ingrediënten

  • 1 bouillontablet
  • 400 g spaghetti
  • 2 dunne speklapjes (opmerking 2)
  • 2 eetlepels boter
  • 1 bekertje zure room
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 300 g zuurkool
  • 4 eetlepels broodkruim of paneermeel
  • 50 g geraspte Goudse kaas
  • 1 zakje Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
Ingrediënten spaghetti-zuurkoolschotel
Ingrediënten spaghetti-zuurkoolschotel

Bereiding

Doe het bouillontablet in een pan met water en kook hierin de spaghetti. Snijd de speklapjes in dobbelstenen.

Speklapjes snijden; spaghetti-zuurkoolschotel

Verhit 1 eetlepel boter in een pan.

Ingrediënten spaghetti-zuurkoolschotel
Zet alles klaar wat je voor het koken nodig hebt

Bak de speklapjes in 5 minuten zachtjes uit.

Spek uitbakken; speklapjes bakken; spaghetti-zuurkoolschotel

Doe de zure room, paprikapoeder en zout en peper in de pan.

Spaghetti-zuurkoolschotel

Roer alles goed door.

Spaghetti-zuurkoolschotel

Schep de zuurkool erdoor.

Spaghetti-zuurkoolschotel; zuurkool in de pan

Laat ca. 5 minuten mee warmen. Laat daarna afkoelen. Vermeng in een kom het paneermeel met de Goudse en Parmezaanse kaas (opmerking 3).

Geraspte kaas; geraspte Goudse kaas; geraspte Parmezaanse kaas; spaghetti-zuurkoolschotel
Links de Goudse kaas, rechts de Parmezaanse kaas

Pel het teentje knoflook en snijd hem doormidden. Wrijf hiermee de ovenschaal in.

Ovenschaal; ovenschaal ingewreven met knoflook; Spaghetti-zuurkoolschotel

Vet de schaal vervolgens in met boter.

Ovenschaal ingevet met boter; spaghetti-zuurkoolschotel

Schep achtereenvolgens 1/3 deel van de spaghetti en de helft van de zuurkool erin.

Spaghetti en zuurkool; Spaghetti-zuurkoolschotel
De spaghetti en de zuurkool kunnen de ovenschaal in

Doe dit nog een keer.

Spaghetti-zuurkoolschotel
De twee lagen zitten erin

Verdeel de rest van de spaghetti erover.

Spaghetti-zuurkoolschotel

Bestrooi met het paneermeelmengsel.

Spaghetti-zuurkoolschotel

Leg er klontjes boter op.

Spaghetti-zuurkoolschotel
Verdeel de boter over de schotel

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin kleuren.

Spaghetti-zuurkoolschotel; goudbruin korstje
De schotel heeft een prachtig goudbruin korstje gekregen. Eet smakelijk!

 

Opmerkingen

1  Ik vind dit echt een heerlijk gerecht. Dat knapperige bruine kaaskorstje erop! Verrukkelijk.

2  Een dik speklapje mag ook. Of twee dikke. Wat je lekker vindt.

3 De kaas moest gewogen worden, en kijk eens wat voor een mooi weegschaaltje ik daarvoor heb!

Keukenweegschaal; kaas wegen; Spaghetti-zuurkoolschotel
Handig hoor!

 

4 antwoorden op “Spaghetti-zuurkoolschotel (met veel foto’s)”

  1. Dat ziet er heerlijk uit, Ineke.
    Ik kende de combinatie van zuurkool en spaghetti nog niet, maar waarom niet? Het klinkt best goed.
    En met uitgebakken spekkies en een kaaskorstje………… 🙂

    1. Hé Martin, het is ook heerlijk. Een echte aanrader voor een medeliefhebber van een knapperig korstje! En van spek. 🙂

  2. Het is niet mijn hapje, maar helaas kan niet de foto’s een luv geven want dan had ik dat zeker gedaan, op de foto ziet het er mooi en smakelijk uit 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Show Buttons
Hide Buttons