SPAGHETTI-ZUURKOOLSCHOTEL maak je zo (opmerking 1):
Ingrediënten
- 1 bouillontablet
- 400 g spaghetti
- 2 dunne speklapjes (opmerking 2)
- 2 eetlepels boter
- 1 bekertje zure room
- 2 theelepels paprikapoeder
- zout
- peper
- 300 g zuurkool
- 4 eetlepels broodkruim of paneermeel
- 50 g geraspte Goudse kaas
- 1 zakje Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook

Bereiding
Doe het bouillontablet in een pan met water en kook hierin de spaghetti. Snijd de speklapjes in dobbelstenen.
Verhit 1 eetlepel boter in een pan.

Bak de speklapjes in 5 minuten zachtjes uit.
Doe de zure room, paprikapoeder en zout en peper in de pan.
Roer alles goed door.
Schep de zuurkool erdoor.
Laat ca. 5 minuten mee warmen. Laat daarna afkoelen. Vermeng in een kom het paneermeel met de Goudse en Parmezaanse kaas (opmerking 3).

Pel het teentje knoflook en snijd hem doormidden. Wrijf hiermee de ovenschaal in.
Vet de schaal vervolgens in met boter.
Schep achtereenvolgens 1/3 deel van de spaghetti en de helft van de zuurkool erin.

Doe dit nog een keer.

Verdeel de rest van de spaghetti erover.
Bestrooi met het paneermeelmengsel.
Leg er klontjes boter op.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin kleuren.

Opmerkingen
1 Ik vind dit echt een heerlijk gerecht. Dat knapperige bruine kaaskorstje erop! Verrukkelijk.
2 Een dik speklapje mag ook. Of twee dikke. Wat je lekker vindt.
3 De kaas moest gewogen worden, en kijk eens wat voor een mooi weegschaaltje ik daarvoor heb!

Dat ziet er heerlijk uit, Ineke.
Ik kende de combinatie van zuurkool en spaghetti nog niet, maar waarom niet? Het klinkt best goed.
En met uitgebakken spekkies en een kaaskorstje………… 🙂
Hé Martin, het is ook heerlijk. Een echte aanrader voor een medeliefhebber van een knapperig korstje! En van spek. 🙂
Het is niet mijn hapje, maar helaas kan niet de foto’s een luv geven want dan had ik dat zeker gedaan, op de foto ziet het er mooi en smakelijk uit 🙂
Het is heel jammer dat je niet van kaas houdt, want het is ontzettend lekker.