Stoofvlees van Jamie Oliver (met veel foto’s)

STOOFVLEES VAN JAMIE OLIVER is een heerlijk gerecht. Ik heb diverse kookboeken van hem en een paar van zijn recepten zal ik hier plaatsen.  Je maakt het zo:

Ingrediënten

  • 2 flinke uien
  • 1 kg doorregen runderlappen
  • 4 eetl. bloem
  • klontje roomboter
  • olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 4 takjes oregano
  • 200 ml runderbouillon
  • 3 eetl. zongedroogde tomaten
  • flesje dubbel bier (Trappist)
  • 1 bol knoflook
  • 4 eetl. appel-perenstroop (of appelstroop)
  • peper
  • zout
Jamie Oliver; stoofgerecht; runderlappen met bier; ingrediënten stoofschotel Jamie Oliver
Ingrediënten stoofschotel Jamie Oliver

Bereiding

Snipper de ui (tip 3).

Gesnipperde ui; ui snipperen;

Snijd het vlees in blokjes van 2 × 2 cm. Bestrooi het met peper, zout en bloem.

Vlees met bloem; stoofvlees; Jamie Oliver; stoofgerecht runderlappen

Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes.

Zongedroogde tomaten; stukjes gedroogde tomaat; gedroogde tomaat snijden; Jamie Oliver

Zet alles klaar.

Ingrediënten stoofgerecht; Jamie Oliver; stoofvlees met bier

Bak het vlees in de boter met olijfolie lekker bruin.

Runderlappen braden; stoofgerecht; vlees in de pan; Jamie Oliver

Voeg de ui toe en bak nog 2 minuten mee.

Runderlappen met ui; stoofvlees met ui; Jamie Oliver

Doe het laurierblaadje, de oregano, de bouillon en de zongedroogde tomaat bij het vlees en blus af met het bier.

Stoofgerecht; stoofvlees in de pan; Jamie Oliver

Laat het bier aan de kook komen.

Stoofgerecht met bier; Jamie Oliver
Het bier pruttelt

Leg het deksel op de pan en laat het zo’n 1,5 uur zachtjes pruttelen.

Pan op het vuur; sudderen
Ik doe er twee plaatjes onder, dan kan het heel zacht sudderen

Verwarm na een halfuurtje sudderen de oven voor op 180 °C. Haal de losse schillen van de bol knoflook af. De bovenkant van de teentjes komen nu bloot te liggen. Neem een vel aluminiumfolie en zet de bol hierop.

Knoflook; bol knoflook; Jamie Oliver; knoflook poffen
Het stuk aluminium moet groot genoeg zijn voor de hele bol

Besprenkel met wat olijfolie.

Bol knoflook; knoflook met olie; knoflook poffen; Jamie Oliver

Vouw de folie dicht.

Bol knoflook in folie; knoflook poffen; Jamie Oliver
Ja, ik maak overal foto’s van

Zet het pakketje in de oven en pof de knoflook in ongeveer 45 minuten gaar. Haal de bol uit de oven en laat het zo’n tien minuten afkoelen.

Gepofte knoflook; knoflook uit de oven; Jamie Oliver
Gepofte knoflook

Doe de appel-perenstroop (opmerking 1) in een kommetje.

Appelstroop; appelstroop in een kommetje; Jamie Oliver

Knijp de knoflook uit de teentjes en prak het in een kommetje fijn met de appel-perenstroop.

Appelstroop met knoflook; gepofte knoflook met appel-perenstroop; Jamie Oliver

Knoflook met appelstroop; Jamie Oliver
De knoflook en de stroop zijn goed door elkaar geroerd

Roer het knoflook-stroopmengsel door het vlees.

Stoofgerecht; runderstoof; runderlappen met bier; Jamie Oliver

Laat het daarna nog eens 1,5 uur sudderen, of totdat het gaar is.

Stoofschotel; stoofgerecht; runderstoof; runderlappen met bier; Jamie Oliver
De stoofschotel van Jamie Oliver is klaar

Lekker met macaroni, maar als jij rijst of aardappelen erbij wilt doen, kan dat natuurlijk ook.

Bord stoofgerecht; bord stoofschotel; Jamie Oliver
Eet smakelijk!

Opmerking

1  De supermarkt had geen appel-perenstroop, dan maar alleen appelstroop.

8 antwoorden op “Stoofvlees van Jamie Oliver (met veel foto’s)”

  1. Het was dan niet helemaal het recept van jou, beetje van jou, de rest van Oliver. Wat ik wel weet is dat ik het weer heerlijk vond en heb gesmuld, een aanrader voor anderen je recepten ook eens zelf uit te proberen.

  2. We hebben hem afgelopen donderdag ge test en Super
    Het was echt heerlijk. Dus die gaan we vaker maken

    een ding deed ik anders de laurierblaadjes doe ik niet los in de pan maar in een thee-ei. Dan krijg je wel de smaak in je gerecht maar hoeft achteraf niet te zoeken naar de laurierblaadjes om ze er weer uit te halen. Je hoeft enkel het thee-ei er uit te vissen 🙂

    1. Hoi Anneloes, gewoon proberen, zou ik zeggen. Misschien eerst de groentes apart bereiden, als het dan niet echt lekker erbij smaakt, zit het er tenminste niet doorheen. Succes ermee! Ineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *