Stoofvlees van Jamie Oliver (met 1 foto)

 • 2 flinke uien
 • 1 kg doorregen runderlappen
 • 4 eetl. bloem
 • klontje roomboter
 • olijfolie
 • 1 laurierblaadje
 • 4 takjes oregano
 • 200 ml runderbouillon
 • 3 eetl. zongedroogde tomaten
 • flesje dubbel bier (Trappist)
 • 1 bol knoflook
 • 4 eetl. appel-perenstroop (of appelstroop)
 • peper
 • zout

Snipper de ui. Snijd het vlees in blokjes van 2 × 2 cm. Bestrooi het met peper, zout en bloem.

Bak het vlees in de boter met olijfolie lekker bruin, voeg de ui toe en bak nog 2 minuten mee.

Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Voeg het laurierblaadje, de oregano, de bouillon en de zongedroogde tomaat toe en blus af met het bier. Leg het deksel op de pan en laat het zo’n 1,5 uur zachtjes pruttelen.

Verwarm na een halfuurtje de oven voor op 180 °C. Haal de losse schillen van de bol knoflook af. De bovenkant van de teentjes komen nu bloot te liggen. Neem een vel aluminiumfolie en zet de bol hierop. Besprenkel met wat olijfolie. Vouw de folie dicht. Zet het pakketje in de oven en pof de knoflook in ongeveer 45 minuten gaar. Haal de bol uit de oven en laat het zo’n tien minuten afkoelen. Knijp de knoflook uit de teentjes en prak het in een kommetje fijn met de appel-perenstroop. Roer het knoflook-stroopmengsel door het vlees en laat het daarna nog eens 1,5 uur sudderen, of totdat het gaar is.

Stoorgerecht; runderlappen; stoofschotel met bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons