Kerrie kip (met 1 foto)

Kerrie kip maak je zo:

  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kardamompitten
  • 2 à 3 tomaten
  • 25 g olie
  • 50 g margarine
  • 1 dessertlepel gemalen koriander
  • 1 theelepel geelwortelpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 0,25 à 1 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 pijpje kaneel van 2 cm
  • 2 kruidnagels
  • 1 kip van 1 à 1,5 kg in 6 stukken
  • zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • evt. bouillon

Snipper de uien. Pers de knoflook uit. Haal de zaadjes uit de kardamompitten. Snijd de tomaten klein.

Verwarm de olie en de margarine in een braadpan en fruit de uien en knoflook goudgeel. Voeg koriander, geelwortelpoeder, komijn, chilipoeder, gemberpoeder, kaneel, kruidnagels en kardamomzaadjes toe. Laat even fruiten en voeg dan kip, zout en tomaten toe. Laat 5 à 10 minuten braden. Voeg paprikapoeder en voldoende water (of bouillon) toe om een dikke saus te maken. Doe het deksel op de pan en laat ± 1 uur sudderen.

Kerriekip; kip met kerrie;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons