Kerrie kip (met veel foto’s)

KERRIE KIP is, vergeleken met andere kerries, een eenvoudig, maar heerlijk gerecht. Je maakt het zo:

Ingredienten

  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kardamompitten
  • 2 à 3 tomaten
  • 25 g olie
  • 50 g margarine
  • 1 dessertlepel gemalen koriander
  • 1 theelepel geelwortelpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 0,25 à 1 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 pijpje kaneel van 2 cm
  • 2 kruidnagels
  • 1 kip van 1 à 1,5 kg in 6 stukken
  • zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • evt. bouillon
Kerriekip; ingrediënten kerriekip
Ingrediënten voor de Kip kerrie

Bereiding

Snipper de uien (tip 3). Pers de knoflook uit (tip 14 en 6).

Ui en knoflook
Fijngesnipperde ui en uitgeperste knoflook

Haal de zaadjes uit de kardamompitten (tip 19). Snijd de tomaten klein (tip 28).

Tomaat; gesneden tomaat; stukjes tomaat

Zet de specerijen klaar.

Specerijen; specerijen kerrie; specerijen kip kerrie

Verwarm de olie en de margarine in een braadpan en fruit de uien en knoflook goudgeel.

Ui fruiten; uien bakken; kerrie kip; kipkerrie

Voeg koriander, geelwortelpoeder, komijn, chilipoeder, gemberpoeder, kaneel, kruidnagels en kardamomzaadjes toe.

Specerijen in pan
De specerijen zitten in de pan

Laat even fruiten en roer alles door elkaar.

Kerriesaus; kerrie kip; kipkerrie
De kerriesaus

Voeg dan de kip (opmerking 1) en wat zout toe.

Kip in de pan; kip braden; kerriekip; kip kerrie

Roer de kip goed door de saus en voeg de tomaten toe.

Tomaten bij kip; kip en tomaat; kip kerrie; kerriekip

Laat 5 à 10 minuten braden. Voeg paprikapoeder en voldoende water (of bouillon) (opmerking 2) toe om een dikke saus te maken.

Paprikapoeder; kip kerrie; kerriekip
Paprikapoeder

Doe het deksel op de pan en laat ± 1 uur sudderen.

Kerriekip; kip in kerriesaus

De Kerrie kip is klaar, lekker met rijst.

Kip kerrie; kerriekip
Eet smakelijk!

Opmerkingen

1  In plaats van een hele kip heb ik kipkarbonades gebruikt. Die vind ik erg lekker.

Ik heb bouillon gebruikt, want dat geeft net weer wat meer smaak.

2 antwoorden op “Kerrie kip (met veel foto’s)”

  1. Ook weer zo een heerlijk recept en wat heb ik er heerlijk van gegeten, ja het blijven hoogtepunten als je aan het kokkerellen bent geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Show Buttons
Hide Buttons