KERRIE KIP is, vergeleken met andere kerries, een eenvoudig, maar heerlijk gerecht. Je maakt het zo:
Ingredienten
- 2 grote uien
- 2 tenen knoflook
- 2 kardamompitten
- 2 à 3 tomaten
- 25 g olie
- 50 g margarine
- 1 dessertlepel gemalen koriander
- 1 theelepel geelwortelpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 0,25 à 1 theelepel chilipoeder
- 0,5 theelepel gemberpoeder
- 1 pijpje kaneel van 2 cm
- 2 kruidnagels
- 1 kip van 1 à 1,5 kg in 6 stukken
- zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- evt. bouillon

Bereiding
Snipper de uien (tip 3). Pers de knoflook uit (tip 14 en 6).

Haal de zaadjes uit de kardamompitten (tip 19). Snijd de tomaten klein (tip 28).
Zet de specerijen klaar.
Verwarm de olie en de margarine in een braadpan en fruit de uien en knoflook goudgeel.
Voeg koriander, geelwortelpoeder, komijn, chilipoeder, gemberpoeder, kaneel, kruidnagels en kardamomzaadjes toe.

Laat even fruiten en roer alles door elkaar.

Voeg dan de kip (opmerking 1) en wat zout toe.
Roer de kip goed door de saus en voeg de tomaten toe.
Laat 5 à 10 minuten braden. Voeg paprikapoeder en voldoende water (of bouillon) (opmerking 2) toe om een dikke saus te maken.

Doe het deksel op de pan en laat ± 1 uur sudderen.
De Kerrie kip is klaar, lekker met rijst.

Opmerkingen
1 In plaats van een hele kip heb ik kipkarbonades gebruikt. Die vind ik erg lekker.
2 Ik heb bouillon gebruikt, want dat geeft net weer wat meer smaak.
Ook weer zo een heerlijk recept en wat heb ik er heerlijk van gegeten, ja het blijven hoogtepunten als je aan het kokkerellen bent geweest.
Ja, dit was weer een schot in de roos. 🙂