Champignonsalade (met veel foto’s)

CHAMPIGNONSALADE is een eenvoudig, maar zeer smakelijk gerecht. Eentje waarmee je heel veel kunt experimenteren (opmerking 1). Je maakt het zo:

Ingrediënten

  • 500 g champignons
  • sap van 1 citroen
  • zout
  • 4 eetl. mayonaise
  • 100 g fijngesneden ham
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. azijn
  • evt. fijngehakte peterselie (opmerking 2)
Ingrediënten Champignonsalade

Bereiding

Maak de champignons schoon.

Champignons; stukjes champignons
Snijd de champignons in vieren en heel grote in zes stukken

Zet ze op met een bodempje water, zout en het sap van 1 citroen.

Citroen uitpersen; citruspers Uitgeperste citroen; citruspers; citroensap

Laat ze 5-10 minuten zachtjes koken.

Champignons; champignons koken
Zet alles klaar voordat je de champignons gaat koken

Laat ze goed uitlekken en afkoelen.

Gekookte champignons; champignons uitlekken; champignons in vergiet
Uitlekken gaat het handigst in een vergiet

Snijd de ham in reepjes.

Gesneden ham; schouderham in reepjes

Zet alles klaar voor het sausje.

Ingrediënten saus champignonsalade;

Maak het sausje als volgt: doe de mayonaise in een kom.

Mayonaise; klodder mayonaise; mayo; mayonaise in schaal

Strooi er peper over.

mayonaise met witte peper
Mayo met peper

Pers het teentje knoflook erboven uit.

Mayonaise met peper en knoflook
Dit is inderdaad mayonaise met peper en knoflook

Voeg de ham toe.

Reepjes ham; schouderham in reepjes
De klodder mayo zit eronder, hoor

Doe de  azijn en eventueel wat peterselie erbij. Roer goed.

Saus voor champignonsalade; saus van mayonaise en ham
Een lekker sausje

Roer er dan  de champignons door. Laat een halfuurtje intrekken.

Champignonsalade; frisse salade;
Eet smakelijk!

Opmerkingen

1  In plaats van ham kun je ook tong, kip, asperges, doperwtjes, garnalen, olijven, radijsjes, tomaat of paprika gebruiken.

2  Ik ben niet zo dol op peterselie, dus dat heb ik weggelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *