CHAMPIGNONSALADE is een eenvoudig, maar zeer smakelijk gerecht. Eentje waarmee je heel veel kunt experimenteren (opmerking 1). Je maakt het zo:
Ingrediënten
- 500 g champignons
- sap van 1 citroen
- zout
- 4 eetl. mayonaise
- 100 g fijngesneden ham
- peper
- 1 teentje knoflook
- 1 eetl. azijn
- evt. fijngehakte peterselie (opmerking 2)
Bereiding
Maak de champignons schoon.
Zet ze op met een bodempje water, zout en het sap van 1 citroen.
Laat ze 5-10 minuten zachtjes koken.
Laat ze goed uitlekken en afkoelen.
Snijd de ham in reepjes.
Zet alles klaar voor het sausje.
Maak het sausje als volgt: doe de mayonaise in een kom.
Strooi er peper over.
Pers het teentje knoflook erboven uit.
Voeg de ham toe.
Doe de azijn en eventueel wat peterselie erbij. Roer goed.
Roer er dan de champignons door. Laat een halfuurtje intrekken.
Opmerkingen
1 In plaats van ham kun je ook tong, kip, asperges, doperwtjes, garnalen, olijven, radijsjes, tomaat of paprika gebruiken.
2 Ik ben niet zo dol op peterselie, dus dat heb ik weggelaten.