Macaroni met gehaktballetjes en broccoli maak je zo:
- 600 g broccoli
- zout
- 300 g macaroni
- 1 grote ui
- 1 bakje fijne champignons à 250 g
- 500 g gehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas
- 4 theelepels Italiaanse keukenkruiden
- peper
- 25 g boter
- ½ eetlepel boter om in te vetten
- 1 zakje kaassaus
- 150 g geraspte oude kaas
Maak de broccoli schoon en snijd hem in stukjes. Kook de broccoli in een pan met weinig water en zout in ca. 5 minuten bijna gaar. Kook de macaroni.
Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en halveer ze. Vermeng in een grote kom het gehakt met het ei, paneermeel, de Parmezaanse kaas, de Italiaanse keukenkruiden, en zout en peper. Draai er kleine gehaktballetjes van.
Verhit in een braadpan de boter en bak de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Bak de ui en champignons ca. 3 minuten mee. Giet de broccoli en macaroni af en schep het door de gehaktballetjes. Vet een ovenschaal in met de boter en schep het macaronimengsel erin.
Maak in een pannetje de kaassaus volgens de instructies op het pakje en los al roerende de geraspte kaas erin op. Schenk de kaassaus over de macaroni. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de macaronischotel in het midden van de oven in ca. 30 minuten door en door heet worden en goudbruin kleuren.