MACARONI MET GEHAKTBALLETJES EN BROCCOLI is een heerlijk gerecht, met een zalig kaastkorstje uit de oven. Je maakt het zo:
Ingrediënten
- 600 g broccoli
- zout
- 300 g macaroni
- 1 grote ui (opmerking 1)
- 1 bakje fijne champignons à 250 g
- 500 g gehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas
- 4 theelepels Italiaanse keukenkruiden
- peper
- 25 g boter
- ½ eetlepel boter om in te vetten
- 1 zakje kaassaus
- 150 g geraspte oude kaas

Bereiding
Maak de broccoli schoon en snijd hem in stukjes (opmerking 2). Kook de broccoli in een pan met weinig water en zout in ca. 5 minuten bijna gaar.

Kook de macaroni.

Pel en snipper de ui (tip 3 ). Maak de champignons schoon en halveer ze.
Vermeng in een grote kom het gehakt met het ei, paneermeel, de Parmezaanse kaas, de Italiaanse keukenkruiden, en zout en peper.
Draai er kleine gehaktballetjes van.

Zet alles klaar voor het koken.

Verhit in een braadpan de boter en bak de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom bruin.
Bak de ui en champignons ca. 3 minuten mee.

Giet de broccoli af en schep het door de gehaktballetjes.

Giet ook de macaroni af en roer die erdoor.
Vet een ovenschaal in met de boter en schep het macaronimengsel erin.

Maak in een pannetje de kaassaus volgens de instructies op het pakje.
Los al roerende de geraspte kaas erin op.
Schenk de kaassaus over de macaroni.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de macaronischotel in het midden van de oven in ca. 30 minuten door en door heet worden en goudbruin kleuren.

Opmerkingen
1 In plaats van 1 grote ui heb ik twee kleine uien gebruikt.
2 Ik heb broccoli uit de diepvries gebruikt, doe jij dat ook, dan de aanwijzingen op het pak volgen.
Het water loopt me in de mond als ik die fraaie foto’s zie, Ineke. Heerlijk! Vooral de laatste, met dat mooie kaaskorstje! 🙂
Ja, dat korstje was ontzettend goed gelukt en was ook erg lekker! 🙂
Het was bijzonder lekker. Ik hou helemaal niet van broccoli maar dit was uit de kunst. Ik ga het recept volgen en ook eens proberen…
Dat is nou mooi! Volgende keer dan toch maar eens zuurkool?