ZUURKOOLFRITTATA is een gerecht dat ik van internet heb geplukt. Ik vind het heerlijk! Je maakt het zo:
Ingrediënten
- boter
- 300 g zuurkool
- zout
- peper
- 50 g reepjes of blokjes spek (opmerking 1)
- halve rookworst
- 5 eieren
- scheutje kookroom
- 40 g geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een ovenschaal in met een beetje boter.
Laat de zuurkool uitlekken. en verdeel dit over de ovenschaal.
Verdeel de zuurkool over de ovenschaal en breng op smaak met wat zout en peper.
Bak de reepjes spek uit.

Leg de uitgebakken reepjes spek op de zuurkool.

Snijd de rookworst in halve plakjes.
Verdeel de plakjes over de zuurkool en het spek.
Kluts de eieren los met wat peper, zout en kookroom.



Giet het eimengsel over de zuurkool.
Strooi de geraspte kaas erover.

Bak de frittata in ongeveer 30 minuten gaar (opmerking 2).
Eventueel serveren met een salade, maar ik vond het zo al lekker genoeg.
Eet smakelijk!
Opmerkingen
1 Je kunt het spek ook weglaten. Ik ben dol op spek, maar het is wel een machtig gerecht zo, met kaas en rookworst en spek. Ik zou de volgende keer ook wat minder spekreepjes nemen. Ik had beduidend meer dan de aangegeven 50 g.
2 Heb je over? Geen punt, de frittate kun je zo invriezen, en na het ontdooien smaakt hij nog steeds heerlijk!
Het ziet er weer heel smakelijk uit, helaas is zuurkool niet mijn hapje, maar wie wel van zuurkool houd raad ik aan dit zeker een keer te bereiden.
Ziet er heerlijk uit, vooral met dat mooie kaaskorstje, en met die spekkies heb ik ook geen probleem. 🙂
Ja, jij bent ook niet vies van een kaaskorstje. 🙂
Ja, ik vond het heel erg lekker.
Ziet er heel goed uit.
Ja, zal ik het ook een keer voor ons maken? 😉