Zuurkoolfrittata (met veel foto’s)

ZUURKOOLFRITTATA is een gerecht dat ik van internet heb geplukt. Ik vind het heerlijk! Je maakt het zo:

Ingrediënten

  • boter
  • 300 g zuurkool
  • zout
  • peper
  • 50 g reepjes of blokjes spek (opmerking 1)
  • halve rookworst
  • 5 eieren
  • scheutje kookroom
  • 40 g geraspte kaas
Zuurkoolschotel; zuurkool uit de oven
Ingrediënten Zuurkoolfrittata

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Vet een ovenschaal in met een beetje boter.

Ingevette ovenschaal; ovenschaal ingevet met boter

Laat de zuurkool uitlekken. en verdeel dit over de ovenschaal.

Z|uurkool; zuurkool uitlekken; zuurkool in vergiet

Verdeel de zuurkool over de ovenschaal en breng op smaak met wat zout en peper.

zuurkoolschotel; zuurkool uit de oven; zuurkool in ovenschaal

Bak de reepjes spek uit.

Spek; spekblokjes; reepjes spek; spek uitbakken; uitgebakken spek
Dat ziet er toch heerlijk uit!

Leg de uitgebakken reepjes spek op de zuurkool.

Zuurkoolschotel; zuurkool uit de oven; zuurkool met reepjes spek
Nu al lekker

Snijd de rookworst in halve plakjes.

Rookworst; plakjes rookworst; rookworst gesneden

Verdeel de plakjes over de zuurkool en het spek.

Zuurkoolschotel; zuurkool uit de oven; zuurkool met rookworst en spek

Kluts de eieren los met wat peper, zout en kookroom.

Eieren met kookroom; zuurkoolschotel; zuurkool uit de oven
Doe de eieren in een kom

 

Eieren met kookroom; zuurkoolschotel; zuurkool uit de oven
Schenk de room bij de eieren
Eieren met kookroom; zuurkoolschotel; zuurkool uit de oven
En kloppen maar

Giet het eimengsel over de zuurkool.

Zuurkoolschotel; zuurkool uit de oven

Strooi de geraspte kaas erover.

Zuurkoolschotel; zuurkool uit de oven
Ik heb hier belegen kaas voor gebruikt

Bak de frittata in ongeveer 30 minuten gaar (opmerking 2).

Zuurkoolschotel; zuurkool uit de oven

Eventueel serveren met een salade, maar ik vond het zo al lekker genoeg.

Zuurkoolschotel; zuurkool uit de oven

Eet smakelijk! 

 

Opmerkingen

1  Je kunt het spek ook weglaten. Ik ben dol op spek, maar het is wel een machtig gerecht zo, met kaas en rookworst en spek. Ik zou de volgende keer ook wat minder spekreepjes nemen. Ik had beduidend meer dan de aangegeven 50 g.

Spekreepjes; gebakken spek; uitgebakken spek; spekreepjes bakken

Heb je over? Geen punt, de frittate kun je zo invriezen, en na het ontdooien smaakt hij nog steeds heerlijk!

 

6 antwoorden op “Zuurkoolfrittata (met veel foto’s)”

  1. Het ziet er weer heel smakelijk uit, helaas is zuurkool niet mijn hapje, maar wie wel van zuurkool houd raad ik aan dit zeker een keer te bereiden.

    1. Ziet er heerlijk uit, vooral met dat mooie kaaskorstje, en met die spekkies heb ik ook geen probleem. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons