EIERPAKKETJES heb ik vaak gemaakt toen ik nog op kamers woonde, het vergt enige handigheid. Die ik dus na al die jaren wel kwijt was. Je maakt ze zo:
Ingrediënten
- 325 g varkensvlees
- 2 plakjes gemberwortel
- 3 sjalotten
- 1 eetl. sojasaus
- 6 eieren
- 1 theel. zout
- olie
- ½ kop water
- 1 theel suiker
Bereiding
Hak het varkensvlees zéér fijn.
Hak ook de gember fijn (tip 4).
Snipper de sjalotjes (tip 3).
Doe deze 3 ingrediënten samen met een halve eetl. sojasaus in een kom (opmerking 1).
Roer alles goed door elkaar.
Doe de eieren in een kom.
Klop de eieren los met het zout.
Verhit in een grote koekenpan 2 eetl. olie. Doe 1 eetl. ei midden in de pan alsof je een pannenkoek gaat bakken. Laat het ei wat uitlopen.
Doe dan meteen 1 theel. van het varkensvleesmengsel midden in het ei.
Klap het ei dubbel en druk de randen op elkaar.
Haal uit de pan. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn.
Leg nu alle pakketjes (opmerking 2) weer in de pan, voeg water, suiker en de rest van de sojasaus toe.
Leg een passend deksel op de pan en laat een kwartiertje sudderen.
Opmerkingen
1 De vulling is ideaal om mee te experimenteren. Doe er wat meer kruiden bij, of wat sambal. Ik vond ze een beetje flauw, er mag wat meer smaak bij.
2 De naam van het gerecht was eigenlijk Eierbolletjes, maar ik vond de naam Eierpakketjes toch wat toepasselijker…
Dat ziet er weer erg lekker uit, Ineke.
En het is leuk om te maken. 🙂
Hummmm ziet er lekker uit.
Dank je!
Ziet er heerlijk uit, net Chinees gevulde koekjes.
Ja, daar lijken ze zeker op. 🙂