Rendang (met 1 foto)

Rendang

 • 500 g rundvlees (riblappen)
 • 300 g ui
 • 4 rode lomboks (pepers) of sambal oelek (naar smaak)
 • 1 theel. laos
 • zout
 • 3 teentjes knoflook
 • ½ theel. koenjit
 • 1 theel. djahé
 • 2 salamblaadjes (of laurierblaadjes)
 • 4 gepofte kemiries
 • olie
 • 1 spriet sereh
 • 2 blaadjes djeroek poeroet
 • ½ blok santen

Snijd het rundvlees in dobbelstenen. Snipper de uien. Maak de pepers schoon en snijd ze klein. Wrijf de laos, het zout, de knoflook, koenjit, djahé en kemiries in een cobek fijn (of vermaal ze in de blender). Verhit olie in de pan. Schroei het vlees dicht. Voeg de uien en knoflook toe en fruit tot de uien glazig worden. Voeg de pepers toe en laat ze even meebakken. Doe dan de kruidenpasta, de sereh, de salam- en de djeroek poeroetblaadjes erbij. Giet er net zoveel water bij tot het vlees onderstaat. Doe het deksel op de pan en laat het vlees op een zacht vuurtje in ca. 2 uur gaar pruttelen. Doe dan de santen erbij en laat alles in 30-45 minuten indikken. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.

Rendang met rijst en sperziebonen; Indonesisch gerecht; Rendang uit Selemat Makan; stoofgerecht; runderstoof;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons