ZALMSCHOTEL is een gerecht dat ik door heb gekregen van Team Pi Herculis. Kijk ook eens op hun site http://www.piherculis.nl/, zij doen heel spannende dingen!
Je maakt de zalmschotel (opmerking 1) zo:
Ingrediënten
Zalmkruiden (opmerking 2)
- ½ theel. zout
- ½ theel. zwarte peper
- snufje cayennepeper
- 1 eetl. paprikapoeder
- ½ theel. nootmuskaat
- 250 g diepvries zalm
- 1 teentje knoflook (opmerking 3)
- 2 theel. zalmkruiden
- boter
- rode of groene pesto
- geraspte kaas
Bereiding
Warm de oven voor op 180 graden.
Meng de kruiden door elkaar.
Pers het teentje knoflook (tip 6) uit en besmeer de zalm ermee.
Bestrooi de zalm met 2 theel. zalmkruiden
Bak de zalm in wat boter gaar.
Vet een ovenschaal in met wat boter.
Leg de zalm in de schaal. Bedek de moten met de helft van de pesto.
Strooi er geraspte kaas (opmerking 4) over.
Zet de zalm in de oven en laat de kaas smelten.
Opmerkingen
1 Dit gerecht is heel eenvoudig ook voor vier mensen te maken, je verdubbelt gewoon de ingrediënten. Hoe simpel kan het zijn!
2 In plaats van zelf de zalmkruiden te maken, kun je ook kant-en-klare zalmkruiden gebruiken, of viskruiden.
3 Ik heb het gerecht voor zalmkruiden van internet. Officieel hoort er nog 1/2 theel. knoflookpoeder bij, maar dat heb ik niet in huis. Knoflookpoeder klontert heel snel, geef mij maar verse knoflook. Dat heb ik dus voor dit gerecht ook gebruikt. Doe je wel knoflookpoeder bij de kruiden, dan kun je het verse teentje weglaten. Tenzij je erg van knoflook houdt.
4 De hoeveelheid is naar wens. Ik hou erg van kaas, dus ik heb er lekker veel op gedaan.
Ziet er weer smakelijk uit en met dank aan PI 🙂
Was ook erg lekker!