NUTELLA TIPSY MUG CAKE (opmerking 1) maak je zo:
Ingrediënten
- 1 ei
- 3 eetl. suiker
- 4 eetl. Nutella
- 5 eetl. bloem
- 2 eetl. rum (opmerking 2)
- ½ theel. bakpoeder
- 2 eetl. cacaopoeder
Bereiding
Doe het ei in een beker.
Voeg al kloppend de suiker toe.
Er doorheen kloppen, voeg dan de Nutella toe.
Het wordt nu zwaarder kloppen, maar houd vol.
Voeg de rum toe.
Goed erdoorheen roeren en dan de bloem erdoor.
We zijn er bijna. Voeg de bakpoeder toe.
En als laatste de cacaopoeder.
Zorg ervoor dat alles heel goed door elkaar is geklopt.
Zet de beker 50 seconden in de magnetron (800 W).
Laat 1-2 minuten rusten voordat je aanvalt (opmerking 3).
Opmerkingen
1 Het recept voor de mug cake heb ik van internet geplukt, maar de toevoeging van rum is mijn eigen idee.
2 Houd je niet van rum? Probeer dan een andere drank uit, whiskey misschien?
3 Ik ben dol op chocola, maar ik moet toegeven dat dit gerecht wel heel erg heftig is. Ik had het om een uur of vijf gegeten en heb de rest van de avond nergens trek meer in gehad. De helft is voor mij genoeg.
Het ziet er weer prachtig uit 🙂
Prachtig en machtig. 🙂