Nutella Tipsy Mug Cake (1 beker) (veel foto’s)

NUTELLA TIPSY MUG CAKE (opmerking 1) maak je zo:

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 3 eetl. suiker
  • 4 eetl. Nutella
  • 5 eetl. bloem
  • 2 eetl. rum (opmerking 2)
  • ½ theel. bakpoeder
  • 2 eetl. cacaopoeder
Ingrediënten Nutella Tipsy Mug Cake

Bereiding

Doe het ei in een beker.

Ei; ei in beker

Voeg al kloppend de suiker toe.

Suiker; 3 eetlepels suiker; suiker in kommetje

Er doorheen kloppen, voeg dan de Nutella toe.

Nutella; cup cake maken;

Het wordt nu zwaarder kloppen, maar houd vol.

Voeg de rum toe.

Cup cake maken; rum cup cake;

Goed erdoorheen roeren en dan de bloem erdoor.

Bloem; 5 eetlepels bloem; bloem in een schaaltje;

We zijn er bijna. Voeg de bakpoeder toe.

Mug cake maken; bakpoeder mug cake

En als laatste de cacaopoeder.

Mug cake maken; mug cake cacaopoeder;

Zorg ervoor dat alles heel goed door elkaar is geklopt.

Mug cake;

Zet de beker 50 seconden in de magnetron (800 W).

Laat 1-2 minuten rusten voordat je aanvalt (opmerking 3).

Mug cake;
De Nutella Tipsy Mug Cake is klaar. Eet ze!

 

Opmerkingen

1  Het recept voor de mug cake heb ik van internet geplukt, maar de toevoeging van rum is mijn eigen idee.

Glaasje rum; glas rum; 1 eetlepel rum;
Rum

2  Houd je niet van rum? Probeer dan een andere drank uit, whiskey misschien?

3  Ik ben dol op chocola, maar ik moet toegeven dat dit gerecht wel heel erg heftig is. Ik had het om een uur of vijf gegeten en heb de rest van de avond nergens trek meer in gehad. De helft is voor mij genoeg.

Mug cake; mok met mug cake;
De roze poes kon de verleiding niet weerstaan!

 

2 antwoorden op “Nutella Tipsy Mug Cake (1 beker) (veel foto’s)”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons