Oosterse kip (met veel foto’s)

OOSTERSE KIP maak je zo:

Ingrediënten

  • 8 kippendijen
  • peper
  • zout
Kip uit de oven; kip met aziatische saus; kip met ketjap;
Ingrediënten Oosterse kip

Saus

  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 2 eetl. Thaise vissaus
  • 3 eetl. Japanse of Chinese sojasaus
  • 2 flinke eetl. bruine basterdsuiker (tip 18)
  • 2 afgestreken theel. sereh
  • 1 afgestreken theel. sambal oelek (opmerking 1)
  • 2 eetl. citroensap of meer naar smaak (tip 27)
Kip uit de oven; kip met aziatische saus; kip met ketjap; ingrediënten aziatische saus
Sausingrediënten Oosterse kip

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel de knoflook en snipper het teentje (tip 6). Schil de gember en snijd het fijn (tip 4).

Kip uit de oven; kip met aziatische saus; kip met ketjap;; saus maken kip met soja
Saus maken voor Oosterse kip

Doe de vissaus en de sojasaus in een pannetje.

Voeg de rest van de ingrediënten van de saus toe. Breng aan de kook en laat 10-15 min. koken tot de saus dikker wordt.

Kip uit de oven; kip met aziatische saus; kip met ketjap;; saus met ketjap
De saus in wording

Kruid de kippendijen met peper en zout en leg ze in een ovenschaal.

Kippendijen; kipstukken met zout en peper; Kip uit de oven; kip met aziatische saus; kip met ketjap;

Giet de saus over de kip en zet het gerecht 35-40 minuten in de oven.

Kip uit de oven; kip met aziatische saus; kip met ketjap; Kipdijtjes in ovenschaal

Halverwege de dijtjes even omkeren.

Kip uit de oven; kip met aziatische saus; kip met ketjap; gebakken kip; kip in sojasaus

De Oosterse kip is klaar. Eet smakelijk! 

Opmerking

1  Je kunt zoveel sambal toevoegen als je wilt. Houd je niet zo van pittig, doe dan een halve theelepel.

 

2 antwoorden op “Oosterse kip (met veel foto’s)”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons