OOSTERSE KIP maak je zo:
Ingrediënten
- 8 kippendijen
- peper
- zout
Saus
- 1 teentje knoflook
- 1 cm verse gember
- 2 eetl. Thaise vissaus
- 3 eetl. Japanse of Chinese sojasaus
- 2 flinke eetl. bruine basterdsuiker (tip 18)
- 2 afgestreken theel. sereh
- 1 afgestreken theel. sambal oelek (opmerking 1)
- 2 eetl. citroensap of meer naar smaak (tip 27)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de knoflook en snipper het teentje (tip 6). Schil de gember en snijd het fijn (tip 4).
Doe de vissaus en de sojasaus in een pannetje.
Voeg de rest van de ingrediënten van de saus toe. Breng aan de kook en laat 10-15 min. koken tot de saus dikker wordt.
Kruid de kippendijen met peper en zout en leg ze in een ovenschaal.
Giet de saus over de kip en zet het gerecht 35-40 minuten in de oven.
Halverwege de dijtjes even omkeren.
De Oosterse kip is klaar. Eet smakelijk!
Opmerking
1 Je kunt zoveel sambal toevoegen als je wilt. Houd je niet zo van pittig, doe dan een halve theelepel.
Dat smaakte weer heerlijk.
🙂