BONENSOEP MET ROOKWORST is een heerlijk gerecht dat ik van internet heb geplukt. Je maakt het zo:
Ingrediënten
- 1 Gelderse rookworst (250 g)
- 2 blikken kidneybonen (à 400 g)
- 1 rode peper
- 2 eetl. zonnebloemolie
- 1 zak Italiaanse groentemix (400 g)
- 1 pak gezeefde tomaten (500 ml)
- 2 groentebouillontabletten
Bereiding
Worst wellen volgens gebruiksaanwijzing.
Bonen laten uitlekken.
Spaanse peper schoonmaken (tip 7), zaadjes verwijderen en fijnsnijden (opmerking 1).
In soeppan (opmerking 2) olie verhitten en groenten en peper ca. 3 minuten fruiten.
Tomaten, bonen, bouillontabletten en 700 ml water aan de kook brengen.
Soep ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
Worst in plakjes snijden en ca. 3 minuten in de soep verwarmen.
Opmerkingen
1 Ik had geen Spaanse rode peper in huis, dus heb ik 1/2 theelepel chilipoeder toegevoegd. Dit kun je naar je eigen smaak aanpassen.
2 De vorige keer dat ik soep maakte, was de pan veel te klein. Dus een grotere pan aangeschaft. Ik was er helemaal weg van, zo’n mooie kleur, en de soepkom kreeg ik er gratis bij. Dit was echter een hoop minder soep, en de pan was behoorlijk hoog. Met mijn 1,60 meter was het dus enorm lastig om foto’s van de soep in de pan te maken! Op je tenen staan en foto’s schieten valt nog niet mee. 🙄
Ik heb dit niet gegeten, hou totaal niet van bonen, maar het ziet er weer feestelijk uit, dat andere er heerlijk van mogen smullen.
Wie weet hoe lekker je het had gevonden. 😉