Babi rica rica (met 1 foto)

Babi rica rica

 • 500 g speklapjes
 • 7 sjalotjes
 • 2 rode pepers
 • 1 gedroogd heet rood pepertje
 • 1 tomaat
 • 2 schijfjes gemberwortel van ca. 3 cm
 • 3 stengels sereh
 • 5 eetlepels plantaardige olie
 • 5 djeroek peroet
 • 1 theelepel suiker
 • zout

Snijd het vlees in blokjes. Pel de sjalotjes, maak de pepers en het gedroogde pepertje schoon en maak hiervan in de blender een pasta. Ontvel de tomaat en snijd hem in partjes. Schil de gemberwortel dun. Snijd het bovenste deel van de sereh af. Verhit de olie in de wadjan en fruit hierin de kruidenpasta. Doe de gember, de djeroek peroet en de sereh erbij. Schep het vlees en tomaatpartjes in het kruidenmengsel om en voeg de suiker en zout naar smaak toe. Laat het vlees in circa 15 minuten gaarstoven.

Varkensvleesgerecht; Indisch gerecht; oosters varkensvlees; Indische speklappen;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons