Babi rica rica (met veel foto’s)

BABI RICA RICA is een lekker Indisch gerecht. Je maakt het zo:

Ingrediënten

  • 500 g speklapjes
  • 7 sjalotjes
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 1 gedroogd heet rood pepertje
  • 1 tomaat
  • 2 schijfjes gemberwortel van ca. 3 cm
  • 3 stengels sereh
  • 5 eetlepels plantaardige olie
  • 5 djeroek peroet
  • 1 theelepel suiker
  • zout
Indische speklappen; oosters varkensvlees; varkensvlees gerecht;
Ingrediënten Babi rica rica

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes.

Speklappen; gesneden speklapjes; stukjes speklap;

Pel de sjalotjes. En snijd ze grof.

Sjalotjes; gesneden sjalotjes; gepelde sjalotten;

Maak de Spaanse pepers (tip 7) en het gedroogde pepertje schoon.

Verse en gedroogde peper; Spaanse rode peper; rode pepers;

Maak van de sjalotjes en de pepers in de blender een pasta of maal het fijn in een cobek (tip 25).

Tjobek; pepers en sjalotten in tjobek; Peper-sjalottenpasta; hete pasta; gemalen pepers en sjalotten,;

Ontvel de tomaat (tip 17) en snijd hem in partjes (tip 28).

Tomaat; tomaat in stukjes; gesneden tomaat; tomatenstukjes;

Schil de gemberwortel (tip 4) dun en snijd het in stukjes.

Gember; verse gember; gesneden gember; stukjes gember; gemberstukjes;

Ingrediënten saus babi rica rica;
Zet alles klaar voor de saus

Snijd het bovenste deel van de sereh af. Verhit de olie in de wadjan en fruit hierin de kruidenpasta.

Kruidenpasta; Indische kruidenpasta;

Doe de gember erbij.

Kruidenpasta met verse gember;

Dan de djeroek peroet.

Kruidenpasta met djeroek peroet;

Vervolgens de sereh (opmerking 1).

Kruidenpasta met sereh;

Ja, de sereh is wat lang

 

Doe het vlees erbij.

Speklapjes in de wok; speklappen met sereh in de wok;

Schep de tomaatpartjes in het kruidenmengsel om.

Speklappen met tomaat en sereh in de wok;

Roer de suiker (tip 18) en zout naar smaak erdoor.

Speklapjes met sereh en bruine suiker; babi rica rica in de wok;

Laat het vlees in circa 15 minuten gaarstoven.

Speklapjes in de wok;  Indische speklappen;
De Babi rica rica is klaar

 

Verwijder de sereh en de djeroek peroet.

Bord babi rica rica; babi rica rica met rijst; Indische speklappen met rijst;
Selamat makan!

Opmerking

1 Tip van Karin V. die hierop gereageerd heeft: in plaats van de hele sereh te gebruiken, snijd je de onderkant eraf, plet je de sereh met het heft van een koksmes, en leg je er 1 of 2 knopen in. Je kunt ook de buitenste lagen van de sereh verwijderen en dan het middelste gedeelte voor de pasta mee blenderen of vermalen.

2 antwoorden op “Babi rica rica (met veel foto’s)”

  1. Goedemorgen, de sereh niet in zijn geheel in de wok doen zou ik adviseren. Snijd de onderkant eraf, plet met het heft van een koksmes en maak er 1 a 2 knopen in. Zo geeft de sereh (die in Nederland toch al droog is in vergelijk met de verse in Indonesië) veel meer smaak af. Je kunt het middelste deel van een sereh stengel ook mee blenderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Show Buttons
Hide Buttons