MACARONI MET SPEK EN KAAS is een gerecht dat ik heel lang geleden een keer heb bereid. Je maakt het zo:
Ingrediënten
- 400 g macaroni
- zout
- ½ eetl. (olijf)olie
- 125 g magere spekreepjes
- 1 pakje verse roomkaas met kruiden à 150 g (op kamertemperatuur)
- 3 dl gezeefde tomaten
- peper
- 1 zakje verse bieslook
- 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Kook de macaroni met wat zout gaar.
Bak de spekreepjes in de olie krokant.
Snijd de roomkaas in blokjes.
Verwarm de gezeefde tomaten.
Laat al roerend de blokjes kaas erin smelten.
Maak op smaak met peper.
Knip de bieslook klein.
Giet de macaroni af. Het spek moet nu goed zijn.
Meng de macaroni door de tomaten-kaassaus.
Roer de spekreepjes erdoor.
Bestrooi de pasta met kaas en de helft van de bieslook.
Roeren en bestrooien met de rest van de bieslook (opmerking 1).
Opmerking
1 Het had van mij nog wat extra’s mogen hebben. De volgende keer zet ik het in de oven voor een kaaskorstje van geraspte kaas en paneermeel.
Deze ken ik maar al te goed. Heerlijk en kan bijna niet misgaan. 🙂
Macaroni met spek en kaas, het blijft lekker. 😋