Maleisische kip van Gordon Ramsay (veel foto’s)

MALEISISCHE KIP is een verrukkelijk gerecht van Gordon Ramsay. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten, de bereiding valt reuze mee. Je maakt het zo:

Currypasta

  • 5 tenen knoflook
  • 4-5 rode Spaanse pepers
  • 3 stengels citroengras
  • 5 cm verse gemberwortel
  • 4 grote sjalotten
  • 1 theel. kurkuma
  • 2-3 eetl. arachideolie
Currypasta; curry;
Ingrediënten currypasta

Curry

  • 1 kg ontvelde en uitgebeende kippendijen
  • 2 uien
  • 2 eetl. arachideolie
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 djeroek peroet
  • 1 kaneelstokje
  • 3 stuks steranijs
  • 400 ml kokosmelk (tip 10)
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 theel. palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 2 eetl. lichte sojasaus
  • 2 eetl. vissaus
  • 400 g sperziebonen, in stukken van 5 cm
  • handvol korianderblad
Curry; Indonesische curry; Indonesisch kipgerecht;
Ingrediënten curry

Bereiding

Pel de knoflook (tip 6) en hak de teentjes grof.

Knoflook; gesnipperde knoflook; knoflooktenen;

Verwijder de zaadlijsten bij de pepers (tip 7) en hak de pepers (opmerking 1) grof.

Rode Spaanse pepers; gesneden pepers;

Verwijder het buitenste blad van het citroengras, snijd de uiteinden eraf en snijd de stengels fijn.

Vers citroengras; sereh; fijngesneden citroengras;

Schil de gemberwortel (tip 4) en hak hem fijn.

Gemberwortel; gesneden gemberwortel;

Pel en snipper de sjalotten (tip 3).

Sjalotten; gesnipperde sjalot;

Maal knoflook, pepers, citroengras, gember, sjalotten en kurkuma in de keukenmachine tot een pasta (opmerking 2).

Ingrediënten currypasta;

Laat er met draaiende motor wat arachideolie bij lopen. Meng goed.

Currypasta; Indonesisch kipgerecht;
De currypasta

Snijd de kip in stukjes (opmerking 3). Pel de uien en snipper ze.

Ui; halve uienringen; gesneden ui;

Zet alles klaar.

Ingrediënten kipcurry; Indonesisch kipgerecht;

Verhit de arachideolie in een braadpan. Roerbak de currypasta in enkele minuten op hoog vuur geurig.

Currypasta in de pan;

Bak de uien al roerend 5 minuten mee, tot ze zacht worden.

Currypasta met ui;

Breng kip op smaak met zout en peper. Doe ze in de pan en roer ze door de currypasta.

Kip in currypasta; Indonesisch kipgerecht;

Voeg djeroek peroet toe.

Kipcurry; Indonesisch kipgerecht;

Voeg kaneelstokje, kokosmelk en bouillon toe.

Curry; kipcurry; Indonesisch kipgerecht

Roeren. Voeg dan steranijs, suiker, sojasaus en vissaus toe.

Curry; kipcurry; Indonesisch kipgerecht;
Die kleine bruine dingen zijn stukjes steranijs

Temper het vuur en kook zachtjes 30-40 minuten tot de kip gaar is.

Proef even en breng indien nodig op smaak. Doe sperziebonen erbij, dek de pan af en laat nog 3-4 minuten sudderen, tot de bonen gaar zijn.

Curry; kipcurry; Indonesisch kipgerecht;

Scheur het korianderblad (opmerking 4) grof (tip 24) en strooi het erover.

Curry; kipcurry; Indonesisch kipgerecht;
De curry is klaar

Verwijder de steranijs, het kaneelstokje en de djeroek peroet (indien vindbaar). Serveer met rijst.

Curry; kipcurry; Indonesisch kipgerecht;
Selamat makan (opmerking 5)

Opmerkingen

1  Rode Spaanse pepers zonder zaadlijsten zijn niet erg heet. Lijkt het je toch te veel, neem dan minder pepers, begin anders met 1 peper en is dat prima te doen, neem dan de volgende keer dat je het gerecht maakt 2, en bouw het zo langzaam uit.

2  Hier kun je ook een cobek (tip 25) voor gebruiken.

3  Nee, gek genoeg geen foto van de stukjes kip.

4  De koriander komt uit de vriezer, vandaar dat het er zo soppig uitziet op de foto. Maar het smaakte gelukkig nog steeds goed.

5  Helaas zeer prominent aanwezig, dat stukje steranijs! Had natuurlijk verwijderd moeten worden. 🙄

2 antwoorden op “Maleisische kip van Gordon Ramsay (veel foto’s)”

  1. Tjonge, Tjonge, Tjonge, wat was dat lekker zelfs een tweede keer na het invriezen, een echte aanrader wat een smaaklagen. Ben niet zo heel gek op sperziebonen (vindt ze niet vies hoor) maar hierin horen ze echt alsof ze er voor gemaakt zijn (nu ja groeien)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Show Buttons
Hide Buttons